ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάτρα-Πύργος «στο περίμενε» και άλλα…

0

ΟΠΩΣ αναμενόταν το «Πάτρα-Πύργος» θα αργήσει πολύ ακόμα για να ξεκινήσει και απορώ με εκείνους που είχαν πιστέψει τα όσα είχαν πει στην Τρίπολη ο Τσίπρας και ο Σπίρτζης.

ΑΥΤΟ έλειπε, αυτά που λένε οι πολιτικοί να τα πιστεύουμε κιόλας, θα είμαστε μονίμως γελασμένοι.

***

ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ένα Σαββατοκύριακο ιδιωτικό στη Μεσσηνία ο Μητσοτάκης με τη γυναίκα του, δικαίωμά του ασφαλώς και καλά έκανε… βεβαίως.

ΑΛΛΑ η ανάρτηση που έκανε για το γεγονός αυτό στο instagram δεν νομίζω πως έχει κάποια σημασία για να ασχοληθούμε μαζί του.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ να καταλάβω γιατί χρειάζεται όλα να θυσιάζονται στο βωμό της δημοσιότητας.

***

ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ «Ημέρα Οικονομικής Ελευθερίας» δεν το ήξερα και το έμαθα διαβάζοντας τη σχετική έρευνα που παρουσιάστηκε στη «ΦΩΝΗ» την Τετάρτη 27 Ιουνίου.

ΟΠΟΥ όμως τα σχετικά στοιχεία  που δημοσιεύονται δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας όταν χρειάζεται 198 μέρες εργασίας για να αποπληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.

ΑΝ ΟΝΤΩΣ είναι έτσι, τι νόημα έχει να δουλεύει κανείς αν είναι να δουλεύει για το κράτος;

ΕΥΛΟΓΟ το ερώτημα και νομίζω πως όλους μας αφορά με τον πλέον επιτακτικό τρόπο.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ χρειάζεται να μην έχει οικονομικές δεσμεύσεις.

***

ΟΤΙ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας παραδέχθηκε πως είναι ελλιπής ο τουριστικός σχεδιασμός της Περιφέρειας, ελπίζω πως δεν κρύβει μικροπολιτική σκοπιμότητα αλλά ως διαπίστωση είναι σωστή έστω κι αν γίνεται με καθυστέρηση.

ΠΑΛΙ καλά βέβαια και τώρα αναμένουμε τη συνέχεια γιατί με τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο το μέλλον δεν προβλέπεται και τόσο αισιόδοξο όσο οι «φωστήρες» της Περιφέρειας θέλουν να μας πείσουν.

ΑΡΓΗΣΕ πάντως ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων να μιλήσει και προφανώς θα είχε τους λόγους του.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ωστόσο δεν είναι μόνο τι κάνει η Περιφέρεια, αλλά και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ετσι;

***

ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ Συμφωνίες που υπάρχουν στην ιστορία της διπλωματίας έκανε λόγο σε άρθρο του στη «ΦΩΝΗ» ο Νίκος Λυγερός, αναφερόμενος και στη Συμφωνία μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η συναίνεση είναι καθαρά ιδεολογική και μηδενίζει την ύπαρξη των εθνών».

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ θεωρεί επικίνδυνη, απαράδεκτη και τελικά περίεργη τη Συμφωνία που προέκυψε και μένει να δούμε αν επιβεβαιωθεί η εκτίμησή του.

ΥΠΑΡΧΕΙ ωστόσο και η άλλη άποψη που θεωρεί τη Συμφωνία ικανοποιητική παρ’ όλες τις επιμέρους ατέλειές της.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πάντως να ληφθεί σοβαρά υπόψιν πως αυτή η ιστορία που ήδη έχει κρατήσει πολύ εξελίσσεται σε κακόγουστη φάρσα και όχι υπέρ της χώρας μας που δυστυχώς έχασε πολύτιμο χρόνο από το 1991 μέχρι σήμερα για ποικίλους λόγους.

***

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ το φιλαράκι μου ο Μπάμπαρος που διάβασε επιτέλους άρθρο του Πολυμίλη στη στήλη μου έστω και ετεροχρονισμένα.

ΔΕΝ με συνεχάρη πάντως και ορθώς, αντίθετα έστειλε μήνυμα γιατί περισσότερο Πολυμίλη αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας.

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ που συχνά βάζω στη στήλη (πάντα επωνύμως εννοείται) εξυπηρετούν συγκεκριμένη σκοπιμότητα θεματική κάθε φορά και αποτελούν αφορμή για τα δικά μου σχόλια, είτε αρέσουν είτε όχι.

ΜΟΝΟ έτσι τα κείμενα αυτά έχουν τη θέση τους στη στήλη.

ΚΑΤΑ  τ’ άλλα χαίρομαι που η στήλη έχει αναγνώστες σαν τον Μπάμπαρο με τον οποίο ενίοτε διαφωνούμε δημιουργικά ακόμα κι όταν επί της ουσίας συμφωνούμε.

ΑΛΛΩΣΤΕ αν δεν διαφωνείς με τον Μπάμπαρο, με ποιον θα διαφωνήσεις;

Θανάσης Παντές

Comments are closed.