ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φεστιβάλ Κάστρου Μπωφόρ Στούπας – μια ακόμα επιτυχία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ

0

Ακόμα μια πρωτοβουλία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ στέφθηκε με επιτυχία κι αυτή ήταν το Φεστιβάλ Μπωφόρ Κάστρο Λεύκτρου στη Στούπα που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και προκάλεσε το ενδιαφέρον Ελλήνων  και ξένων επισκεπτών να επισκεφθούν το Κάστρο που μέχρι πρόσφατα ήταν απροσπέλαστο και χάρη στη συνεργασία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έγινε επιτέλους επισκέψιμο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Και μόνο αυτό το γεγονός αρκούσε για να θεωρηθεί επιτυχημένη η πρωτοβουλία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ να διοργανώσει ένα Φεστιβάλ Κάστρου όμως οι άνθρωποί της δεν αρκέστηκαν σε αυτό και έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που ήταν όντως εξαιρετικό και περιελάμβανε χάπενινγκ, συνομιλίες, αφηγήσεις, προβολές, τραγούδι, χορό, θέατρο, περφόρμανς.

Εν ολίγοις ένα φεστιβάλ πλήρες που κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις προτιμήσεις  όσων το παρακολούθησαν. Οσο για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες αυτοί ήταν Καριοφύλλης Γκοροζούδης, Βάσια Τσώτσου, Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Ελένη Τρυπάνη, Μαρία Σκαφιδά, Σοφία Τσόγκα, Γιούλη Τόφαλη, Ακριβή Κόλλια, Τώνης Λυκουρέσης, Χριστίνα Τζιάλλα, Φωτεινή Μακαρατζή, Βαγγέλης Κουτσουμπός, το μουσικό συγκρότημα Allegri με την Αγγελική Λαζάρου, η Αέναη Κίνηση, ο Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας και η Γιούλα Παπαδοπούλου με το Φεστιβάλ Μηδέν και ο Δημήτρης Μανιμάνης με το χορευτικό συγκρότημα Λεύκιππος. Και βέβαια όλη η δραστήρια  ομάδα της ΝΑΡΤΟΥΡΑ που για μια ακόμα φορά απέδειξε πως όταν υπάρχουν καλές προθέσεις και δημιουργική διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Καθοριστική και αυτή τη φορά η συμβολή των χορηγών-υποστηρικτών που επιβεβαιώνει το σημαντικό ρόλο που πρέπει να έχουν στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας.

Θανάσης Παντές

 

Comments are closed.