ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

100 επιστήμονες από 27 χώρες του κόσμου ενώνουν τις γνώσεις τους για τα Μαθηματικά στην Καλαμάτα!

0

SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το ρεπορτάζ της «Φ» για την πραγματική κατάσταση του τουρισμού στη Μεσσηνία, ο οποίος από «βαριά βιομηχανία», αντιμετωπίζεται ως… ευκαιριακή υπόθεση, με ορισμένους να θεωρούν πως ο ήλιος και η θάλασσα, είναι αρκετά, για να… πείσουν τον τουρίστα να μας επισκεφθεί και πάνω απ’ όλα, να επιστρέψει, έχοντας διαφημίσει το νομό!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

synedrio-3

Την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τη δίχως προηγούμενο καλοκαιρινή… κακοκαιρία, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, είχε κρούσει, μιλώντας στη «Φ», τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως δε δίνεται η βαρύτητα που πρέπει, από τους αρμόδιους φορείς. «Εμείς, επίμονα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι να διαφοροποιηθεί το προϊόν στην περιοχή, αναφέρουμε πως πρέπει να στραφούμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού», ανέφερε κ. Καραλής, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει σχέδιο και καλώντας την Περιφέρεια να δράσει άμεσα και… ευέλικτα! «Για να πορευτεί η περιοχή με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός, ο οποίος βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά πρωτίστως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει τα οικονομικά μέσα και τις δυνατότητες να σχεδιάσει και να εφαρμόσει», είπε με νόημα, ο κ. Καραλής, επισημαίνοντας πως την ευθύνη αυτή, εδώ και καιρό, δεν φέρουν πια, ούτε το υπουργείο, ούτε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ). «Η Περιφέρεια η δική μας, θα πρέπει να δείξει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να μπορέσουμε όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε κάτι, ώστε να δοθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια, η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιβιώσουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», επεσήμανε ο Δημήτρης Καραλής, ο οποίος προσπάθησε να είναι φειδωλός στις ευθύνες που επέρριψε, τονίζοντας πως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όσο η ανάγκη για κεντρικό σχεδιασμό και η λήψη μέτρων.

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

synedrio-4

Ένα από τα πιο πρόσφορα εδάφη στην κατεύθυνση της τουριστικής άνθισης, είναι αυτό των συνεδρίων, με κάποιους ως φαίνεται, να μην έχουν ούτε αυτό, αντιληφθεί. «Δεν ξέρω αν είναι προσφερόμενος ο χώρος και επαρκείς οι συνεδριακοί χώροι. Αυτό, προκύπτει από τη δυναμικότητα και τις δυνατότητες που υπάρχουν», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο οποίος μας… σόκαρε, με την αλήθεια για το πολυσυζητημένο και πολυδιαφημιζόμενο συνέδριο των ABTA. «Πριν από δύο χρόνια, έγινε ένα τεράστιο event και δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα, για να έρθουν στην περιοχή, οι μεγαλύτεροι tour operators, οι οποίοι ήρθαν μαζί με τους εκπροσώπους τους, για να αποκομίσουν ποια ιδέα;  Ότι η περιοχή, δεν έχει κλίνες τέτοιες, που να προσφέρονται για τον μαζικό τουρισμό! Επομένως, δεν είναι θέμα, του τι θέλουμε εμείς και τι επιδιώκουμε, αλλά τι δυνατότητες έχει ο τόπος», δήλωσε ο κ. Καραλής, τονίζοντας πως όλα αυτά, πρέπει να μπουν στη ζυγαριά…
Και όλα αυτά, συμβαίνουν τη στιγμή, που εξελίσσονται συνέδρια στο νομό και που έρχονται επισκέπτες, οι οποίοι… μαγεύονται μεν από τις ομορφιές του τόπου, αλλά… δεν μπορούν όλοι, να επιστρέψουν, αφού τα κενά, τόσο σε επίπεδο κλινών, όσο και υποδομών, είναι πολλά!
Για να μη χαθεί το «στοίχημα», λοιπόν, και η προσπάθεια που καταβάλουν πολλοί φορείς, πρέπει να γίνει κάτι… χθες, καθώς η πόλη και ο νομός κερδίζει διαρκώς έδαφος! Ένα έδαφος που κινδυνεύει να αποχωρήσει κάτω από τα πόδια μας, στην περίπτωση που δεν λάβουμε άμεσα μέτρα, αφού το… φαίνεσθαι, δεν είναι αρκετό!

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ… ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ

synedrio-5

Αυτές τις ημέρες, βρίσκονται στην Καλαμάτα κι άλλοι συνεδριακοί επισκέπτες! Ο λόγος για100 επιστήμονες από περισσότερες από 27 χώρες, που συμμετέχουν στο διεθνές, πολύ σημαντικό μαθηματικό συνέδριο, για την αριθμητική ανάλυση και τους επιστημονικούς υπολογισμούς, «Nasca 18». «Είμαστε στην Καλαμάτα για δεύτερη φορά και την επιλέξαμε λόγω του γεγονότος ότι συνδυάζουμε το ξενοδοχείο, την αίθουσα συνεδρίων και φυσικά, τη θάλασσα και τον Ταΰγετο, αλλά και την εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα, καθώς όλοι οι επιστήμονες, ήρθαν σε δύο ώρες, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω του καινούριου αυτοκινητόδρομου», δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μαθηματικών, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαριλένα Μητρούλη, η οποία, επεσήμανε πως το συγκεκριμένο αυτό συνέδριο, διεξάγεται πρώτη φορά στην πόλη και ήδη έπεσε στο… τραπέζι η πρόταση να φιλοξενηθεί ξανά στην περιοχή! Η κα Μητρούλη, δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Καλαμάτα και στάθηκε στο πολύ καλό κλίμα, που όμως λόγω των νέων δεδομένων και αυτό… διακυβεύεται!
Το συνέδριο αυτό, που ρίχνει αυλαία την Παρασκευή, καθώς και τα συμπεράσματά του, είναι πολύ χρήσιμα, κυρίως για τις εφαρμογές στην εποχή μας, καθώς έχει να κάνει με το πώς μπορείς να… τρέξεις τον υπολογιστή και να επεξεργαστείς μεγάλα δεδομένα. Όλα αυτά, αφορούν στα μαθηματικά και η διοργάνωση, ανήκει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ένα από τα πιο μεγάλα, γαλλικά Πανεπιστήμια. «Είναι μια διαφήμιση για την τοπική περιοχή», ανέφερε η κα Μητρούλη, τονίζοντας πως πολλοί από τους επιστήμονες, είχαν έρθει ξανά στην Ελλάδα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα και ειδικά στην Καλαμάτα, όπου είναι η πρώτη φορά εδώ. Είναι υπέροχη πόλη και σίγουρα θα επανέλθω», ανέφερε ο καθηγητής Yousef Saaol από την Αμερική με ενθουσιασμένο και τον Ιταλό, Dario Bini. «Είναι ένα υπέροχο μέρος. Είναι κι εμένα η πρώτη μου φορά εδώ και πραγματικά, απολαμβάνω τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχει», ανέφερε, με την ελπίδα όλων, να γίνουν όσα πρέπει, για να συνεχίσουν να φιλοξενούνται συνέδρια και φυσικά, η Μεσσηνία, να πάρει τη θέση που της πρέπει σε κάθε εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Comments are closed.