ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3.100 πλαστικά μπουκάλια, 10 ημέρες, 50 ώρες και 15 νέοι για την κατασκευή του πρωτότυπου αξιόπλοου σκάφος optimist 35 κιλών!

0

ERASMUS+: ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ D.R.E.A.M.

3.100 πλαστικά μπουκάλια νερού, 10 ημέρες, 50 ώρες δουλειάς και 15 νέοι για την κατασκευή του πρωτότυπο σκάφος τύπου optimist 35 κιλών!
Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό o Οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.), σε συνεργασία με την ομάδα R.A.D.I.Kal.A. ολοκλήρωσαν το καινοτόμο πρόγραμμα D.R.E.A.M. στην πόλη της Καλαμάτας με τη συμμετοχή 15 νέων από 7 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Λετονία, Σουηδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία).
Οι νέοι έμειναν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, μέσω του προγράμματος Erasmus+ (ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία), με σκοπό την κατασκευή ιστιοπλοϊκών σκαφών, τύπου optimist. Στόχος του προγράμματος ήταν η αφύπνιση των νέων παιδιών σε θέματα όπως η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και η δραστηριοποίηση των νέων σε έναν τρόπο ζωής φιλικό προς το περιβάλλον μέσα από τέτοιες δράσεις.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η δημόσια εκδήλωση, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (Ν.Ο.Κ) στο πλαίσιο του προγράμματος, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να ενημερωθούν για τα στάδια της όλης διαδικασίας κατασκευής των σκαφών.
Χρειάστηκαν 3.100 πλαστικά μπουκάλια νερού των 500 ml, 10 ημέρες εργασίας, συνολικά 50 ώρες [5 ώρες καθημερινής δουλειάς], 15 νέοι, για να κατασκευάσουν το πρωτότυπο σκάφος τύπου optimist, βάρους 35 κιλών. Το σκάφος αποδείχτηκε αξιόπλοο, έπειτα από την επίσημη παρουσίαση και δοκιμή του στη θάλασσα, ενθουσιάζοντας τους συμμετέχοντες του προγράμματος, αλλά και όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί. Επιπλέον, η εκδήλωση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και προβολής τόσο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όσο και από τα εθνικά και διεθνή μέσα.
“Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για τη συμβολή στην υλοποίηση του προγράμματος τους εταίρους μας: εκπαιδευτήρια Φώτιος Μπουγάς , Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, Messinian boats- Τσόλκας, ΝΕΟΘΕΡΜ- Μιχαλόπουλος Παναγιώτης και ERGOPACK- Χαρίτσης Βασίλης.”

Comments are closed.