ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3-5/8 στο Messinian Bay Hotel το εκρηκτικό South Salsa Festival του Πολιτιστικού Συλλόγου Λατινογενών Χορών!

0

Ο χορός είναι απόδραση- Your escape is South: αυτό είναι το moto του South Salsa festival του Πολιτιστικού Συλλόγου Λατινογενών Χορών, που ήδη μετράει 4 χρόνια και φέτος πραγματοποιείται στις 3 με 5 Αυγούστου στο Messinian Bay Hotel. Ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες έρχονται να μας διδάξουν, να χορέψουν μαζί μας και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ώστε να μας εμπνεύσουν και να μας μυήσουν στους λάτιν ρυθμούς!
south-salsa-festival-4
Ο λάτιν χορός ονόματι Salsa δημιουργήθηκε από τους ισπανόφωνους της καραϊβικής και από τους ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ και αναμιγνύει στοιχεία από διάφορους αφρικάνικους και ευρωπαϊκούς χορούς και πλέον αποτελεί ένα πολυπολιτισμικό φαινόμενο, έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και έχει δημιουργήσει τον δικό της κώδικα επικοινωνίας! Βασικές επιρροές της είναι οι χοροί Σον, Ρούμπα, Γκουαράτσα, Μπόμπα. Στον χορό Σάλσα λόγω των επιρροών του από διαφορετικούς χορούς και τον κυρίαρχο αυτοσχεδιασμό, έχουν δημιουργηθεί διαφορετικά στυλ ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που αναπτύχθηκε. Η Salsa χαρακτηρίζεται από μια φυσικότητα στην κίνηση του σώματος και δημιουργεί «χώρο » για έκφραση και επικοινωνία!
Στην Καλαμάτα, λοιπόν, για τέταρτη χρονιά πολυάριθμα ταλαντούχα ζευγάρια θα μας παρουσιάσουν τους εξωτικούς λάτιν χορούς Salsa, bachata και kizomba, είδη που θα χορευτούν καθ’όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων του South Salsa festival του Πολιτιστικού Συλλόγου Λατινογενών Χορών, που εκτός από το χορευτικό μέρος περιλαμβάνει σεμινάρια καθώς επίσης απογευματινά και βραδινά πάρτι στο ειδυλλιακό Messinian Bay Hotel με την προνομιακή θέμα στον μεσσηνιακό πανέμορφο μεσσηνιακό κόλπο!
Σπουδαία τιμή και «πιπεράτο» ενδιαφέρον προσφέρει η συμμετοχή ενός ζευγαριού από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα για χάρη του South Salsa festival έρχεται το διάσημο ζευγάρι, ATACA y La Alemana, οι καλύτεροι στο κόσμο στην bachata!

Αναμνηστική φωτογραφία από τα περσινά σεμινάρια

Αναμνηστική φωτογραφία από τα περσινά σεμινάρια

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης οι καλλιτέχνες από την Αθήνα Δημήτρης Ψυχογυιός (La Secta Dance Company (Official), Ηλέκτρα Βενετσάνου και Θοδωρής Σοϊλεμεζίσης (La Timba Dance School), Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και Eva Georg (La Secta Dance Company (Official), Μαρίνα Μουγκούλη και από την Κρήτη οι Παναγιώτης Αρτεμάκης και Σοφία Σπυροπούλου.
Τη μουσική επιμέλεια έχουν αναλάβει οι DJs: Νίκος Κορονάκης από την Αθήνα, Πάνος Ξυπόλιτος από την Καλαμάτα, Κώστας Στάμος από το Αγρίνιο και Neri Ibro από την Πάτρα.

    «Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία μας
    να κάνουμε κάτι που να συνδυάζει
    το χορό και την πόλη μας.»

«Μια ιδέα που υλοποιήθηκε, χάρη στην επιμονή, υπομονή και την υποστήριξη φίλων. Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία μας να κάνουμε κάτι που να συνδυάζει το χορό και την πόλη μας.
Τι καλύτερο από το να διοργανώσουμε μια γιορτή που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να συνδυάσουν τις διακοπές σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας με την μεγάλη τους αγάπη, το χορό»
μας δήλωσαν εκ μέρους του Πολιτιστικού συλλόγου Λατινογενών Χορών, ο πρόεδρος, Πάνος Ξυπόλιτος, και η αντιπρόεδρος, Κατερίνα Αποστολοπούλου, προσκαλώντας όλο τον κόσμο να έρθει να διασκεδάσει «Αν θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό φέτος το καλοκαίρι, σας περιμένουμε στο South Salsa festival…»

south-salsa-festival-2

Comments are closed.