ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινά δυναμικά σήμερα στην Καλαμάτα το Video Art Μηδέν

0

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ξεκινά σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Video Art Μηδέν, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Αύριο το βράδυ μεταφέρεται στην Παραλία (Thalassa Lounge) και κάνει προβολές μουσικών βίντεο δίπλα στο κύμα, σαν ένα εναλλακτικό μουσικό πάρτυ, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, και το βράδυ του Σαββάτου επιστρέφει στο Κέντρο της Πόλης, στον πεζόδρομο Αναγνωσταρά, όπου ολοκληρώνει τις δράσεις του με προβολές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (Στοά Λόντου, Bandapart Recording Studio).
Η διοργάνωση φέτος περιλαμβάνει πρωινές και βραδινές προβολές, με πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, που εναλλάσσονται και διαφοροποιούνται μορφολογικά και εννοιολογικά, εκφράζοντας τις βασικές τάσεις της εποχής μας.

Στη φετινή καλοκαιρινή διοργάνωση στην Καλαμάτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 170 έργα βιντεοτέχνης, που επιλέχθηκαν μέσα από το πρόσφατο κάλεσμα που απηύθυνε η επιμελητική ομάδα στους βιντεοκαλλιτέχνες διεθνώς.
Το Video Art Μηδέν είναι έτοιμο, λοιπόν, για άλλη μια φορά να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα διεθνούς βιντεοτέχνης στην Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και στην Παραλία της. Η ομάδα του Μηδέν, γιορτάζοντας τον ισχυρό δεσμό της διοργάνωσης με την πόλη που ξεκίνησε και πρωτοαναπτύχθηκε, επανέρχεται με δημόσιες προβολές σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, ενεργοποιώντας κάθε ημέρα ένα διαφορετικό σημείο της πόλης.
Oι πρωϊνές προβολές και τα αφιερώματα σε ξένα φεστιβάλ (Now&After/Ρωσία και Cairo Video Festival/Αίγυπτος) θα φιλοξενηθούν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, την Παρασκευή και το Σάββατο (6 και 7 Ιουλίου). Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα λάβει επίσης χώρα το πρωινό της Παρασκευής μια ειδική παρουσίαση από την επιμελητική ομάδα του Μηδέν με προσκεκλημένους επιμελητές και θεωρητικούς της βιντεοτέχνης, μεταξύ των οποίων η Ιστορικός Τέχνης και New Media Art Curator Άννα Χατζηγιαννάκη, με σημαντικό και πρωτοποριακό επιμελητικό έργο στους τομείς των νέων μέσων, του κυβερνοχώρου και της bio-art στην Ελλάδα, και η Marina Fomenko, καλλιτεχνική διευθύντρια και επιμελήτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιντεοτέχνης “Now & After”.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτικό το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε  εδώ

Comments are closed.