ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μέχρι το λαιμό» χρεωμένοι οι έμποροι και στην Καλαμάτα!

0

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ


Ρεπορτάζ: Γεωργία
Αναγνωστοπούλου

Στο… όριό τους, έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της Μεσσηνίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, λόγω της μειωμένης αγοραστικής δυνατότητας του κοινού από την παρατεταμένη ύφεση, αλλά και των αλλεπάλληλων μέτρων που έχουν πλήξει τον κλάδο. Μέσα σε… όλα, έρχονται να προστεθούν και οι διαρκείς εκπτωτικές περίοδοι, με τους καταστηματάρχες να πωλούν πολύ χαμηλά τα προϊόντα τους, τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Έτσι, πολύ νωρίς, από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι θερινές εκπτώσεις, σε μια προσπάθεια, έστω και με αυτό τον τρόπο, τις χαμηλότερες τιμές, να αυξηθεί ο τζίρος. «Οι ελπίδες μας, είναι να έχουμε αυξημένο τζίρο, καθώς μέχρι τώρα, τα έσοδά μας, ήταν πάρα πολύ πεσμένα», ανέφερε μιλώντας στη «Φ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως τα ποσοστά των εκπτώσεων, θα είναι εξαρχής, υψηλά. psilakh«Θα δούμε υψηλά ποσοστά έκπτωσης, σε καινούρια και καλά εμπορεύματα και αυτό, είναι πολύ θετικό για τον καταναλωτή, αφού θα μπορεί αυτούς τους δύο μήνες, που θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις, να ψωνίσει τα απαραίτητα προϊόντα σε καλύτερες τιμές», δήλωσε η πρόεδρος, τονίζοντας πως στην Καλαμάτα, η περίοδος αυτή, θα λήξει… νωρίτερα, καθώς πέντε ημέρες πριν πέσει η αυλαία των θερινών εκπτώσεων, θα πραγματοποιηθεί η περίφημη Λευκή Νύχτα, η βραδιά όπου τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά από το βράδυ μέχρι το πρωί, πουλώντας τα προϊόντα τους, σε τιμές πολύ χαμηλές, ακόμη και… κάτω του κόστους. «Ελπίζουμε να βοηθήσει και αυτή η διοργάνωση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε μια αισθητή πτώση», δήλωσε η Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία στάθηκε στα προβλήματα που συνεχίζουν και χρόνο με το χρόνο, είναι ακόμη χειρότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ…

«Μπορεί τα έσοδα να είναι στα ίδια σχεδόν επίπεδα με πέρυσι, όμως πρέπει να ληφθεί υπόψιν, πως έχουμε πουλήσει περισσότερο εμπόρευμα, γεγονός που αποδεικνύει πως έχουμε ρίξει πολύ τις τιμές», ανέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η οποία για μια ακόμη φορά, ύψωσε κραυγή αγωνίας. «Σε μια περίοδο που οι φόροι αυξάνονται εμείς, κατεβάζουμε το κέρδος μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και το μόνο που κάνουμε, είναι να βγάζουμε τα έξοδά μας», επεσήμανε, τονίζοντας πως πάρα πολλοί πια, δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό, με τα λουκέτα, να διαδέχονται το ένα το άλλο. Μέσα σε όλα αυτά, έρχονται φυσικά, να προστεθούν οι υψηλοί φόροι και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, με τον ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ, να θυμίζει… θηλιά στο λαιμό, των περισσοτέρων.

ΦΟΡΟΙ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

«Αυτή, είναι μια πραγματικά, θλιβερή ιστορία. Όσοι πάνε να κάνουν διακανονισμό και χάσουν μια δόση, πληρώνουν τόκο στο κράτος, 15%! Αυτό, είναι αισχρό, είναι καθαρή τοκογλυφία», τόνισε η κα Ψηλάκη, που επανέφερε το ζήτημα των 120 δόσεων, που απασχολεί πάρα πολλούς επαγγελματίες, επισημαίνοντας πως ο μοναδικός τρόπος να… ανασάνει η αγορά, είναι με μείωση φόρων, ακατάσχετο λογαριασμού και γενικότερα, στήριξη από την πολιτεία, όπως στην περίπτωση των πολυκαταστημάτων, που λειτουργούν σχεδόν υπό άλλο …καθεστώς. «Η πολιτεία δε βοηθάει το ντόπιο εμπόριο, τα μικρά, πολύ μικρά καταστήματα. Ίσως δεν πρέπει να υπάρχουμε, για να επιβιώσουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα, τα οποία δουλεύουν όσες ώρες θέλουν, κάνοντας σχεδόν όποτε θέλουν εκπτώσεις, όπως με την περίφημη Black Friday και κάθε άλλη… αμερικανιά στην οποία παρασύρονται και οι ντόπιοι επαγγελματίες. Ειδικά, η Black Friday από τα πολυκαταστήματα εδώ, είναι κοροϊδία. Στην Αμερική, είναι μόνο μια ημέρα και καταρρέουν κυριολεκτικά, τα πάντα», τόνισε η Λίλιαν Ψηλάκη, επισημαίνοντας πως την τελευταία δεκαετία, δεν έχει γίνει τίποτε για την προσέλευση των μεγάλων πολυκαταστημάτων που λειτουργούν ακόμη και μέσα στην πόλη και… καταρρίπτοντας το μύθο του αυξημένου τζίρου, λόγω του τουρισμού. «Οι τουρίστες κάποτε, άφηναν πολλά χρήματα, τώρα, όλο και λιγοστεύουν, ειδικά οι ξένοι, αγοράζουν μόνο προϊόντα που στην πατρίδα τους, είναι πιο ακριβά. Οι Έλληνες καταναλώνουν, αλλά και πάλι με μέτρο», δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, που σε γενικές γραμμές, είναι – όπως η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών- απογοητευμένη από την κατάσταση και την προοπτική που διαγράφεται κάθε άλλο, παρά ευοίωνη.

Comments are closed.