ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μειωμένη ως τώρα η κίνηση στη Δυτική Μεσσηνία με τις ελπίδες στον εσωτερικό τουρισμό!

0

ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ» ΓΙ’ ΆΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ…

Χαλαρή σε σημείο προβληματισμού παραμένει η τουριστική κίνηση στην Δυτική Μεσσηνία, καθώς οι αφίξεις θα τονωθούν μετά τις 15 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο ρεπορτάζ μας.
Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές η κίνηση αυξάνεται τα Σαββατοκύριακα αλλά η πραγματικότητα δεν είναι, δυστυχώς, όπως πέρσι.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία δήλωσε ότι “το καλοκαίρι δεν είναι θερμό μετά τις πρόσφατες καιρικές συνθήκες, καθώς τώρα βελτιώνεται η ψυχολογία των επισκεπτών εκτιμώντας ότι σταδιακά οι αφίξεις θα πολλαπλασιάζονται μετά τις 15 Ιουλίου”. Πρόσθεσε ότι “η κίνηση τον Ιούνιο και ως τώρα δεν ήταν ικανοποιητική με μειωμένες κρατήσεις από το Μάραθο ως την περιοχή της Κυπαρισσίας, Καλονερού με την μείωση να είναι εμφανής σε σχέση με πέρσι”.

ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ «ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ»
ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Επισήμανε πως “σε ό,τι αφορά τους Έλληνες ξεκινούν μετά τις 15 Ιουλίου, ενώ σε ό,τι αφορά τους ξένους έχουμε σκληρό ανταγωνισμό από τα ελκυστικά πακέτα διακοπών από Τουρκία και Αίγυπτο με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει και τα νησιά του Αιγαίου ακόμα και την Κρήτη, καθώς οι τουρ οπερέιτορ πήραν τα πακέτα γι’ αλλού με προορισμό τις δύο χώρες που προαναφέραμε”.
Τα στοιχεία είναι σαφώς πτωτικά και από το αεροδρόμιο όπως φαίνεται ενώ σε ερώτηση γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει επωμιστεί φόρους εξήγησε ότι “αυτά είναι χιλιοειπωμένα και τα λέμε κάθε φορά αφού η κρατική μέριμνα οφείλει να λειτουργεί σε συνδυασμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία” για να υπογραμμίσει ότι “ο αγώνας των ξενοδόχων είναι τεράστιος αλλά δεν έχουν βοήθεια από πουθενά την ώρα που αγωνίζονται”.

ΘΕΜΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Έθιξε, επίσης, το θέμα των αδέσποτων σκυλιών που προβληματίζει την παραλιακές και τουριστικές περιοχές καθώς αν δεν λειτουργήσει συνεργατικά η Πολιτεία με τους Δήμους και τοπικούς φορείς άμεσα το πρόβλημα θα διογκώνεται, προκαλώντας τον πολιτισμό μας!

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.