ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μητέρα των μαχών για την Αυτοδιοίκηση» για αποτροπή ψήφισης του «Κλεισθένης Ι»

0

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ξεκινάει σήμερα στη Βουλή η μάχη της Αυτοδιοίκησης ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι», το οποίο θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στις 9.30 το πρωί.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μέλη του ΔΣ της Ένωσης αλλά και αιρετοί Α’ Βαθμού θα προσέλθουν στη Βουλή προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις τους επί του νομοσχεδίου, το οποίο αν ψηφιστεί θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και θα δημιουργήσει χάος στη χώρα.
Ο κ. Πατούλης καλεί όλους τους πολίτες αλλά και το σύνολο του αυτοδιοικητικού προσωπικού της χώρας να συντονιστούν το πρωί της Δευτέρας στις 9.30 στο κανάλι της Βουλής, όπου θα μεταδίδεται απευθείας η σχετική συζήτηση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο στην Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες, εάν ψηφιστεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΚΕΔΕ ΓΙΑ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»
Με αφορμή την έναρξη διαβούλευσης του νομοσχεδίου στη Βουλή ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισημαίνει:
«Σήμερα στη βουλή ξεκινάει η μητέρα των μαχών για την Αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι και προσηλωμένοι στον κοινό στόχο που είναι να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του νομοθετικού τερατουργήματος, θα δώσουμε τον αγώνα μας με μαζική συμμετοχή, έχοντας στο πλευρό μας τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
Στη μάχη που δίνουμε από αύριο και μέχρι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Η παρουσία όλων των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, προκειμένου να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση των Δήμων μας και την υπονόμευση της ζωής των πολιτών.
Καλώ εκ νέου τους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης και να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Κλεισθένης.
Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων. Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος και ο Κλεισθένης αυτό δεν μας το εξασφαλίζει.
Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού πιο ώριμη από ποτέ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της για να γίνουν, επιτέλους, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στη χώρα με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα ενισχύουν την τοπική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών».

Comments are closed.