ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάμε… Τουρκία! Λουκέτα στην Ελλάδα της κρίσης και μετακόμιση στη γείτονα…

0

• ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
• ΤΙ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, φαίνεται πως είναι η πραγματικότητα των εμπόρων και των πολιτών – καταναλωτών, από εκείνη των πολιτικών, καθώς παρά τις εξαιρετικά κακές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, οι άνθρωποι του εμπορίου, έχουν άλλη… οπτική και προφανώς προτεραιότητες. Σύμφωνα με τον Μεσσήνιο πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Παναγιώτη Κουτσίκο, οι Έλληνες που επενδύουν στην Τουρκία, προφανώς επηρεασμένοι από την εδραιωμένη ύφεση, είναι πολλοί. «Παρόλα τα πολιτικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις, όπως πάντα, μπροστάρηδες και πιστεύοντας στις αγορές, έκαναν ένα επιπλέον βήμα αυξάνοντας τις συνολικές επενδύσεις τους στην Τουρκία. Το Δεκέμβριο του 2017, το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, έφτασαν τις 754, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 45%, αριθμός που αποτυπώνεται σε 250 εταιρείες επιπλέον, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2016- 2017», αναφέρει ο κ. Κουτσίκος, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής οικονομίας της Τουρκίας. «Οι Έλληνες επιχειρηματίες βλέποντας την ασφυκτική οικονομική πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα, παίρνουν ρίσκα πηγαίνοντας προς το εξωτερικό και κυρίως προς την γειτονική μας Τουρκία. Το ΕΤΕΕ συνεργαζόμενο με την πλειονότητα των ανωτέρω επιχειρήσεων, τους ανοίγει δρόμους, ενημερώνοντάς τους για τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία
καθώς και για τις δυνατότητες που παρέχονται προς τους ξένους επενδυτές, από την Τουρκία»,
επεσήμανε ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Παναγιώτης Κουτσίκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στους κύριους τομείς στους οποίους επενδύουν οι ελληνικές εταιρίες.

ΠΟΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΠΑΝΕ… ΤΟΥΡΚΙΑ!

• Γενικό Εμπόριο
• Φυσικό Αέριο
• Επικοινωνίες
• Real Estate
• Κατασκευές
• Ξενοδοχεία
• Μεταφορές
• Τρόφιμα
• Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, κλπ.

«Το ΕΤΕΕ, τα τελευταία 18 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύνολο των ελληνικών, αλλά και των τουρκικών επιχειρήσεων
που επιθυμούν επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τους»,
ανέφερε ο κ. Κουτσίκος, τονίζοντας πως για τους Έλληνες επιχειρηματίες, το ΕΤΕΕ διοργανώνει επιχειρηματικές αποστολές τα τελευταία 16 χρόνια, στο πλαίσιο των διεθνών εκθέσεων που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, επιδοτώντας το σύνολο της επιχειρηματικής τους αποστολής. «Επιπλέον, εκδίδει e-newsletter κάθε μήνα, ενημερώνοντας τα μέλη του – επιχειρήσεις, για όλες τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες της Γείτονος χώρας, ενώ πραγματοποιεί 6 συνέδρια το χρόνο σε Ελλάδα και Τουρκία», δήλωσε και στάθηκε στην επανεκλογή Ερντογάν.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΤΡΑΒΑΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Τουρκίας με την επανεκλογή του Recep Tayyıp Erdoğan, για τα επόμενα πέντε χρόνια ως Προέδρου της χώρας, σηματοδοτεί περαιτέρω αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία, καθώς και αύξηση του συνολικού εμπορίου», εκτίμησε ο Μεσσήνιος πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Παναγιώτης Κουτσίκος, επισημαίνοντας πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, αλλά και οι τουρκικές, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είναι ενεργά μέλη του ΕΤΕΕ.

Comments are closed.