ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαρώνει ο «τυφώνας-Τσώνης» στο Δήμο Μεσσήνης!

0

• ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ «ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ» ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
• ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
• ΟΙ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


    Ρεπορτάζ: Γεωργία
    Αναγνωστοπούλου

Απο τη Μεσσήνη, ξεκίνησε ο προεκλογικός… χορός της Αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία, με τις εξελίξεις περισσότερο από ένα χρόνο πριν τις εκλογές, να είναι πραγματικά, καταιγιστικές! Όλα ξεκίνησαν πριν από 10 ημέρες, όταν 14 σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, τόσο του πρώην δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, όσο και του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, δήλωσαν γραπτώς στο Γιώργο Τσώνη, τη στήριξή τους. «Με αίσθημα ευθύνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου μας, «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης», συστρατευόμαστε στο πλευρό του δημάρχου κ. Γιώργου Τσώνη, ενισχύοντας τις προσπάθειές του για ένα καλύτερο αύριο», ανέφεραν χαρακτηριστικά, με το δήμαρχο, να τους ευχαριστεί εμφανώς ικανοποιημένος και να δηλώνει, πως θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς, όπως είπε εκείνη την ημέρα, κι άλλοι, είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να τον στηρίξουν και θα το έκαναν δημοσίως και εμπράκτως. Τη… συνέχεια αυτή μάλλον, μαζί με το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο τον… παραγκώνισε, ύστερα από νέα καταμέτρηση και προσφυγή στη δικαιοσύνη του Γιώργου Τσώνη, φαίνεται πως «φοβήθηκε» ο Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος προσπάθησε κάποια στιγμή να κάνει δυναμική αντιπολίτευση, αλλά μάλλον επηρεασμένος από τη δυναμική του «τυφώνα Τσώνη», τρεις μόλις ημέρες μετά, δήλωσε πως δε θα ήταν ξανά υποψήφιος στο Δήμο Μεσσήνης.

ΠΡΩΤΟΣ, Ο ΣΤΑΘΗΣ «ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ»…
Ο κ. Αναστασόπουλος, στην ανακοίνωσή του, είχε ξεκαθαρίσει πως δε θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των δημοτών, αλλά θα τους υπηρετήσει μέχρι το τέλος της θητείας του, τονίζοντας πως η παράταξη, μπορεί και έχει μέλλον και χωρίς αυτόν. «Στόχος μας παραμένει η νίκη της παράταξης μας στις επερχόμενες εκλογές, η οποία σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες είναι απολύτως εφικτή. Απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει πάντα η διατήρηση της ενότητας της παράταξης», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, που ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν σε όλη την αυτοδιοικητική του πορεία. Στη συνέχεια, ο ασκός του Αιόλου, άνοιξε για την παράταξη, τα ηνία της οποίας, δεν αποκλείεται να πάρει ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος που «ερωτοτροπεί» με την υποψηφιότητα, ενώ χθες, ήρθε η συνέχεια, της… συνέχειας!

ΕΚΤΟΣ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ Ο ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΑΙ ΠΑΕΙ –ΞΑΝΑ- ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Βλέποντας το νέο σκηνικό, έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε, ειδικά μετά τις αποχωρήσεις συμβούλων και από το συνδυασμό του, δυσαρεστημένος, προέβη σε απόφαση… εγκατάλειψης και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Ο πρώην βουλευτής μάλιστα, ο οποίος όπως είπε, θα διεκδικήσει ξανά τον κοινοβουλευτικό θώκο, όχι μόνο δε θα είναι και πάλι, υποψήφιος δήμαρχος στη Μεσσήνη, αλλά παραιτείται και από δημοτικός σύμβουλος, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανήθικους, όσους δήλωσαν στήριξη στον Τσώνη, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις!

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πρωτοφανείς πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου μας, με τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, σε διαφορετική παράταξη από αυτή με την οποία εξελέγησαν. Οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας. Λυπούμαι για τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών και αρνούμαι να νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια, πίστεψα στις προτροπές φίλων συμπατριωτών, να θυσιάσω τη βουλευτική μου ιδιότητα και να αγωνιστώ για την πρόοδο του Δήμου Μεσσήνης.
Έθεσα υποψηφιότητα δημάρχου, με μόνη φιλοδοξία να συμβάλλω με τις δικές μου δυνάμεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Δυστυχώς (κατά τη γνώμη μου), με την επιλογή αυτή δεν συμφώνησε η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Κατόπιν αυτού αλλά και των τελευταίων συμβάντων, αρνούμενος να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις ,υποβάλλω την παραίτηση μου από δημοτικός σύμβουλος.
Είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσω τον αγώνα, τον οποίον ξεκίνησα από τα νεανικά μου χρόνια, για την Μεσσηνία και τον υπέροχο λαό μας, για τις αξίες και τις ιδέες της παράταξης στην οποία ανήκω, για τη έξοδο της χώρας από την πολυδιάστατη κρίση, για μια αισιόδοξη προοπτική της Ελλάδας μας. Είναι βέβαιον ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσέχεις Εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, για τη δικαίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, που κατηγορεί τον Τσώνη και τους πρώην συμβούλους του, για μεθοδεύσεις και τάσσει τον εαυτό του φεύγοντας, ξανά στη διάθεση του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

Comments are closed.