ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Αλέξανδρου Ωνάση την Κυριακή στο αεροδρόμιο Κυθήρων

0

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ την Κυριακή, παρουσία πλήθους κόσμου, στο αεροδρόμιο Κυθήρων και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Αλέξανδρου Αρ. Ωνάση που φιλοτέχνησε ο Καλαματιανός γλύπτης Κωνσταντίνος Δούσης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το συνολικό ύψος του έργου μαζί με τη βάση είναι 3,5 μέτρα, ο δε ανδριάντας του Αλέξανδρου Ωνάση είναι 2,20 μέτρα από μάρμαρο Διονύσου.

Ολόκληρο το κόστος της κατασκευής του ανδριάντα και της διαμόρφωσης του χώρου καλύφθηκε από τον ομογενή επιχειρηματία και γνωστό ευεργέτη της περιοχής, Γεώργιο Χατζηπλή προς τιμήν της αποθανούσης συζύγου του, Ελένης.

Το όνομα του Αλέξανδρου Αρ. Ωνάση έχει δοθεί στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων εξ αιτίας του ενδιαφέροντος που είχε δείξει προσωπικά για την αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων και για την εξέλιξη των έργων κατασκευής του αεροδρομίου του νησιού, την εποχή που ήταν επικεφαλής της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, θυγατρικής τότε της Ολυμπιακής.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν οι τοπικές αρχές και τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Υποδομών  Ν. Μαυραγάνης, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια, μνημόσυνο του Αλ. Ωνάση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κκ Σεραφείμ με ιερείς της Μητροπόλεως. Ακολούθως μίλησαν ο αερολιμενάρχης Κυθήρων  Στ. Παϊζάνος, ο τ. υπουργός Γ. Σούρλας, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Αερομεταφορών Χρ. Παπαγεωργίου, ο ομότιμος καθηγητής Γ.Ι.Κασιμάτης, ο πρόξενος της Αυστραλίας Στιούαρτ Γκριν, ο ευεργέτης Γ. Χατζηπλής και εκ μέρους του η κόρη του Μιράντα Χατζηπλή. Στην εκδήλωση παρέστη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη.

Είδηση αποτελεί η αναφορά του διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκου ότι προχωρά και η διαδικασία της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου Κυθήρων με τη δημοπράτηση των μελετών από την Περιφέρεια.

Comments are closed.