ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επίσκεψη Κατρούγκαλου την Κυριακή στη Στούπα!

0

ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ βρέθηκε την Κυριακή το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με δημότες της περιοχής, να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να ενημερώσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως χρειάζεται να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση και μπορεί να αξιοποιηθεί  και ως διπλωματικό κεφάλαιο υπέρ της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.

Για την οικονομία ανέφερε πως βρισκόμαστε σε πορεία ανάκαμψης κι ότι λόγω κρίσης χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου. Εκανε ακόμα λόγο για τις διαπλοκές που υπήρχαν στο πολιτικό σύστημα κι ότι  λόγω κρίσης χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου. Εκανε ακόμα λόγο για τις διαπλοκές που υπήρχαν στο πολιτικό σύστημα και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και παλεύει να τις ξεπεράσει. Εκανε ακόμα λόγο για την ανάγκη δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας και ρευστότητας στους μικρούς επιχειρηματίες κι ότι χρειάζεται βιομηχανική δραστηριότητα από το 9% στο 12%.

Για το εμπόριο τόνισε πως είμαστε η γέφυρα της Ευρώπης με Ασία και Αφρική και ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει Κέντρο Εμπορικής Διακίνησης με αξιοποίηση συνδυασμένων μεταφορών σιδηροδρόμων και λιμανιών.

Επισήμανε ακόμα πως καμία χώρα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της μπροστά στις διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης ενώ για την Ε.Ε. ανέφερε πως βρίσκεται σε έντονη υπαρξιακή κρίση αλλά δεν καταρρέει.

Εκθείασε τη νέα γενιά λέγοντας τι είναι η πιο μορφωμένη και ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν οι συνθήκες να επιστρέψουν οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό.

Έκανε αυτοκριτική για το Α΄ εξάμηνο του 2015 μιλώντας για εκβιασμό στον οποίο βρέθηκε η κυβέρνηση με το κλείσιμο των τραπεζών. Είπε ακόμα ότι «μένουμε στην Ευρώπη για να την αλλάξουμε» και ότι «μας χρειάζεται το κέλυφος της Ε.Ε. Για τον ΕΦΚΑ δήλωσε πως είναι πλεονασματικός και υπεραμύνθηκε του νόμου που δημιούργησε για το ασφαλιστικό.

Ερωτηθείς για τα τοπικά ζητήματα (βιολογικός και άλλες υποδομές) είπε πως είναι ζητήματα της δημοτικής αρχής  και ότι είναι πρόθυμος να συμβάλλει. Γενικά το κλίμα της συνάντησης ήταν πολιτισμένο και αντικυβερνητικές εξάρσεις δεν υπήρξαν παρ’ όλο που δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ο διάλογος που έγινε δεν ξέφυγε από  τα όρια της ευπρέπειας και οι απόψεις που ακούστηκαν ως αντιρρήσεις είχαν πειστική επιχειρηματολογία, κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός.

Υ.Γ. Ενδιαφέρον θα είχε να γίνει και άλλη συνάντηση με μεγαλύτερο ακροατήριο και ευρύτερες ανταλλαγές απόψεων. Αν τελικά εισέλθουμε σε προεκλογική περίοδο δεν αποκλείεται.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.