ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεχωριστή εκδήλωση για τη μελισσοκομία από την “Ενωση Μεσσηνίας”

0

ΕΝΤΟΝΟΣ, είναι τα τελευταία χρόνια, ο προβληματισμός των επιστημόνων, αναφορικά με τη μείωση του πληθυσμού των μελισσών, καθώς ο κίνδυνος να επηρεαστεί η τροφική αλυσίδα και προφανώς και ο άνθρωπος, είναι υπαρκτός.

Άλλωστε, πόσο… λάθος θα μπορούσε να έχει ο Αϊνστάιν, όταν είχε πει πως αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, σε τέσσερις ημέρες θα πεθάνει ο άνθρωπος;

Οι μέλισσες, είναι υπεύθυνες για την επικονίαση και τη γονιμοποίηση του 70% των φυτών, που παράγουν το 90% της τροφής, άρα όσα αφορούν στη μελισσοκομία, προφανώς πρέπει να απασχολούν όλους μας και κυρίως τους φορείς και όχι μόνο τους μελισσοκόμους.

Η Ένωση Μεσσηνίας, πάντα μπροστά στις εξελίξεις, ίδρυσε το Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου, το οποίο έχει έδρα την Καλαμάτα και απόψε, πραγματοποιεί μια πολύ σημαντική εκδήλωση, με διακεκριμένους ομιλητές, στο ξενοδοχείο Rex, στις 7:30 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ένωσης, Γιάννης Πάζιος, θα μιλήσουν, ο καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών – εργαστήριο σηροτροφίας και μελισσοκομίας, Πασχάλης Χαριζάνης, η περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου και ειδική σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών μελισσοκόμων Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, Γιώργος Λάγιος, ο οποίος θα καταθέσει όλους τους προβληματισμούς των μελισσοκόμων. «Είναι μια εκδήλωση γνωριμίας, προκειμένου να μάθουν οι μελισσοκόμοι τη λειτουργία του Κέντρου, ενώ θα παρουσιάσουμε τις εξελίξεις, έτσι όπως διαμορφώνονται στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Πάζιος, καλώντας όλους να συμμετάσχουν.

Γ.Α.

Comments are closed.