ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρούσα και φέτος στο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου η Περιφέρεια

0

ΑΝΟΙΞΕ τις πύλες του  το 21ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου, την περασμένη εβδομάδα στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου. Τα εγκαίνια που ήταν αφιερωμένα στον εθελοντισμό,  πραγματοποιήθηκαν από το δήμαρχο Επιδαύρου  Κωνσταντίνο Γκάτζιο και την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο χαιρετισμό της η Ντ. Νικολάκου αναφέρθηκε στο σημαντικό θεσμό του Φεστιβάλ Αγροτουρισμού, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων Α΄ και Β΄ βαθμού για την ανάδειξη δράσεων και εκδηλώσεων που προωθούν τα ποιοτικά προϊόντα, την παράδοση, την κουλτούρα και τον προορισμό της κάθε περιοχής.

Άμεση ήταν η απάντηση της κας Νικολάκου στo αίτημα του δημάρχου Επιδαύρου για την επέκταση στο δευτερεύον  δίκτυο  του Αναβάλλου, σημειώνοντας ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει αναλάβει πρωτοβουλία, θέτοντας το ζήτημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τόνισε, ότι η Περιφερειακή Αρχή, αν κριθεί αναγκαίο, θα αναλάβει να  καλύψει το κόστος των σχετικών μελετών.

Επίσης, ο περιφερειακός σύμβουλος και  συντονιστής Έργων και Αποτελεσματικότητας της Π.Ε. Αργολίδας  Ιωάν. Σαρρής στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην Π.Ε. Αργολίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχωριστή είναι η παρουσία παραγωγών, οικοτεχνών, βιοτεχνών και εμπόρων παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο και  τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν πλήθος γαστρονομικών επιδείξεων από διακεκριμένους σεφ,  πολιτιστικών εκδηλώσεων από συλλόγους της περιοχής και συναυλιών από διάσημους καλλιτέχνες, που θα πραγματοποιηθούν στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του 21ου Φεστιβάλ Αγροτουρισμού, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 5 Αυγούστου 2018.

Comments are closed.