ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αποχωρήσαντες από το Δήμο Μεσσήνης και άλλα

0

ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ –αποχωρήσεις του Αναστασόπουλου και του Σαμπαζιώτη από το Δήμο Μεσσήνης, έγινε ο Τσώνης μόνος κυρίαρχος του παιχνιδιού και η Μεσσήνη βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής.

ΓΙΑΤΙ παραιτήθηκαν οι εν λόγω, υποτίθεται ότι εξηγήθηκε από τις δηλώσεις που οι ίδιοι έκαναν.

ΚΑΙ οι δύο πάντως είναι προφανές ότι δεν αποχωρούν από την πολιτική και το πιθανότερο είναι ότι θα τους συναντήσουμε πάλι στο παιχνίδι το επόμενο διάστημα.

ΑΠΟ ποια θέση είναι άγνωστο αν και ο Σαμπαζιώτης με τη δήλωσή του δείχνει να «ονειρεύεται» πάλι υποψηφιότητα βουλευτή αν και το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει με το όνειρο.

ΚΑΤΑ τα άλλα η δήλωσή του ήταν γεμάτη αιχμές και σίγουρα καθόλου κολακευτικά για τον ίδιο τα όσα δηλώνει, στα οποία δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε δείγμα αυτοκριτικής.

ΠΙΟ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ ο Αναστασόπουλος στη δήλωσή του, κράτησε τουλάχιστον τα προσχήματα στα λεγόμενά του.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ τώρα και οι δύο ετοιμάζονται να διεκδικήσουν, όπως και άλλοι άλλωστε, ρόλο στο πολιτικό σκηνικό που πιθανολογείται να προκύψει από τη σχεδόν βέβαια εκλογική νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

ΑΝ ΑΥΤΗ η νίκη θα είναι «πύρρεια» βέβαια, θα το δείξει ο χρόνος και οι εξελίξεις που θα προκύψουν.

ΠΡΟΣ το παρόν όσοι ασχολούνται με τη ΝΔ θεωρούν πως αυτή θα είναι η νικήτρια των εκλογών, ίσως και με αυτοδυναμία!

ΜΠΟΡΕΙ να μοιάζει ενδεχομένως υπερβολικά αισιόδοξη μια τέτοια εκτίμηση αλλά την ενστερνίζονται ήδη πολλοί αιθεροβάμονες γαλάζιοι και στη Μεσσηνία.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ακόμα πως το σκηνικό σε τοπικό επίπεδο από γαλάζιας πλευράς δεν είναι και τόσο ιδανικό όσο θέλουν να το εμφανίζουν και λίαν συντόμως αναμένεται να εκδηλωθεί έντονα η δυσφορία που ήδη συσσωρεύεται.

ΑΛΛΩΣΤΕ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για όσους είχαν εγκαταλείψει τη ΝΔ την εποχή που έχασε την εξουσία.

***

ΤΟ 2019 θα είναι χειρότερο έτος για την αγορά, έλεγε ένας πωλητής σε δύο άλλους συναδέλφους του συζητώντας για πωλήσεις.

ΤΟΣΗ απαισιοδοξία κι ενώ το 2018 βρίσκεται ακόμα στα μισά του προφανώς απογοητεύει.

ΕΙΝΑΙ γεγονός πάντως πως τα πράγματα έχουν ζορίσει αρκετά και εκείνοι που δεν βλέπουν φως στο τούνελ αυξάνονται συνεχώς.

ΜΠΟΡΕΙ η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο τελειώνει το 3ο Μνημόνιο, ωστόσο δεν φαίνεται να πιστεύουν οι πολίτες που αισθάνονται  να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο τα ήδη πενιχρά τους εισοδήματα.

***

ΟΤΑΝ είναι κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι, ο τουρισμός δέχεται πλήγμα και αυτό έγινε και αυτή τη φορά με το κλείσιμο από τους αρχαιοφύλακες στην Αρχαία Μεσσήνη.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ τα αιτήματά τους και η πολιτεία οφείλει να βρει την ενδεδειγμένη λύση.

ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ πάντως οι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός για να τους κλείνει όποτε «γουστάρει».

ΖΟΡΙΚΗ η κατάσταση εν ολίγοις.

***

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου για τη συζήτηση στη Βουλή περί οικονομίας  είχε πολλούς αποδέκτες και πολλοί ενοχλήθηκαν από τα όσα είπε.

Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που δεν «μασάει» τα λόγια του ούτε «στρογγυλεύει» τις τοποθετήσεις του, ήταν για άλλη μια φορά εύστοχος στα όσα είπε, είτε άρεσαν είτε όχι τα λεγόμενά του.

ΑΡΚΕΙ βέβαια στα όσα λέει να μην περιλαμβάνει και τους μη έχοντες που πάντοτε σήκωναν και ακόμα σηκώνουν τα βάρη της οικονομίας και παραμένουν τα μεγάλα θύματα όλων των κομμάτων διαχρονικά και των λανθασμένων πολιτικών τους.

Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ περίεργος πώς σχολίασαν τα λεγόμενα Παπαδόπουλου, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.