ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα στις 29-30 Σεπτεμβρίου για Α΄ και Α1 6-7 Οκτωβρίου ξεκινά η Β΄ και 3-4 Νοεμβρίου η Γ΄ Κατηγορία

0

ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ Α΄, Α1, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019

ΜE 16 σωματεία θα γίνει η σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, ενώ 14 ομάδες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας με 14 ομάδες. Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 28 ομάδες (δύο όμιλοι των 14 ομάδων). Σε έναν όμιλο των 8 ομάδων θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-19.
Η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 29-30 Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες Α΄ και Α1, το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου ξεκινά η Β΄ και 3-4 Νοεμβρίου η Γ΄ Κατηγορία

Α΄ Κατηγορία (1 όμιλος 16 σωματείων)
Τσικλητήρας Πύλου, Εθνικός Μελιγαλά, Α.Σ. Πανθουριακός, Α.Ο. Ομόνοια, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Α.Ο. Φαραί, Α.Σ. Ανδρούσας, Α.Ο. Σπερχογείας, Απόλλων Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Εράνη Φιλιατρών, ΑΕ Μάνης, Α.Ο. Κυπαρισσίας, ΑΕ Αβίας, Τέλος Άγρας, Ολυμπιακός ανάληψης.

Α1 Κατηγορία (1 όμιλος 14 σωματείων)
Α.Ο Μιλτιάδης, Ακρίτας Κορώνης, Αναγέννηση Παραλίας, Παπαφλέσσας Χώρας, Α.Ο. Ασπρόχωμα, Α.Ο. Μεθώνης, Ηρακλής Καλαμάτας, Απόλλων Πεταλιδίου, Χανδριναϊκός Π.Σ., ΑΕ Κυπαρισσίας-Ηρακλής, Α.Ο. Δωρίου, ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΟ Φυτειάς, Θύελλα Χαρακοπιού.

Β΄ Κατηγορία (2 όμιλοι των 14 σωματείων)
Α.Ε. Γαργαλιάνων, Αίαντας Καλαμάτας, Αστ. Μικρομάνης, Π.Α.Ο. Καλλιθέας, Διαγόρας Κοπανακίου, Δόξα Καλαμάτας, Ατρόμητος Πλατύ, Πανιώνιος Καλαμάτας, Παπαφλέσσας Άμφειας, ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα, μεσσηνιακός Γ.Σ., Πράσινα Πουλιά, ΑΕΚ Καλαμάτας, Α.Ε. Λογγάς, Κεραυνός Καλαμάτας, Α.Ο. Πατίστα, Αστέρας Αρφαρών, ΑΣ Δαναός, Νέος Άρις, Νέδουσα Αλαγονίας, Αστέρας Βαλύρας, ΑΣ Φυτειάς, ΑΠΣ Άρις, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, ΑΣ Θύελλα Μερόπης, Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Εθνικός Καλαμάτας, Α.Ο. Λαιϊκων.
Γ΄ Κατηγορία (1 όμιλος)
Α.Ο Πανευαϊκός, Π.Α.Ο.Κ, Νέστωρ Πύλου, Α.Ο Χατζή, Θύελλα Παραλίας, Α.Ο Στενωσιάς, Α.Π.Ο Καλαμάτας Ίκαρος, Α.Ο. Ερμής Καλαμάτας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Εάν υπάρξει πρόβλημα αριθμού διαθέσιμων διαιτητών για οποιονδήποτε λόγο μπορεί η επιτροπή Διαιτησίας να ορίσει σε κάποιους αγώνες μόνο ένα Διαιτητή ή ένα διαιτητή και ένα βοηθό για την διεξαγωγή του αγώνα μετά από σύμφωνη γνώμη και της Επιτροπής Πρωταθλήματος.
Όλοι οι αγώνες Α΄, Α1 και Β΄ Κατηγορίας διεξάγονται σε γήπεδο με φυσικό ή πλαστικό χλοοτάπητα.
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η παρουσία ιατρού, σε περίπτωση που δεν παρευρίσκεται ιατρός ο αγώνας δεν αρχίζει, κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας και εφαρμόζεται η παράγραφος 9 του άρθρου 21 του ΚΑΠ

ΠΡΟΑΓΩΓΗ –
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Πρωταθλήτρια ομάδα ανέρχεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Υποβιβάζονται στην Α1 Κατηγορία:
α. Δύο (2) ομάδες αν δεν υποβιβασθεί στην Α΄, ομάδα της Γ΄ Εθνικής.
β. Τρεις (3) ομάδες αν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Γ΄ Εθνικής
γ. Τρεις (3) ομάδες αν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
α. Ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία οι τρεις (3) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζονται στην Β΄ Κατηγορία οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της Γ΄ Εθνικής
β. Ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία οι τρεις (3) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζονται στην Β΄ Κατηγορία οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Γ΄ Εθνικής
γ. Ανέρχονται στην Α΄ Κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζονται στην Β΄ Κατηγορία οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανέρχονται στην Α1΄

α. Τέσσερες (4) ομάδες (οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου) αν δεν υποβιβασθεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής.
β. Τρεις (3) ομάδες, (οι πρωταθλητές των ομίλων και ο ένας από τους δευτεραθλητές των ομίλων μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο) σε περίπτωση που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Γ΄ Εθνικής.
γ. Δύο (2) ομάδες (οι πρωταθλήτριες των δύο ομίλων) σε περίπτωση που υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες της Γ΄ Εθνικής.
Υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία δύο (2) ομάδες (ο τελευταίος κάθε ομίλου)

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανέρχονται στη Β΄ Κατηγορία: Τόσες ομάδες ώστε να συμπληρωθεί στην κατηγορία αυτή ο αριθμός 28 ομάδων ήτοι:
– Οι 3 πρώτες ομάδες αν δεν υποβιβαστεί ομάδα της Γ΄ Εθνικής
– Οι 2 πρώτες ομάδες αν υποβιβαστεί 1 ομάδα της Γ΄ Εθνικής
– Ο Πρωταθλητής της Κατηγορίας αν υποβιβασθούν 2 ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Προκηρύξεις και δικαιολογητικά
Κάθε σωματείο που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αυτά πρέπει να υποβάλλει στην ΕΠΣ Μεσσηνίας γραπτή δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 12.00 το αργότερο.
Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτιστεί μετά από δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 08/08/2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου HORIZON BLU. Σε αυτό θα ορίζονται τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων- οι γηπεδούχες ομάδες- η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων.
Όπως έγινε γνωστό από την Ένωση ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας στην ιστοσελίδα της (www.epsmes.gr) έχουν αναρτηθεί: η Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου για την ποδοσφαιρική Περίοδο 20187-2019, καθώς και τα δικαιολογητικά Δηλώσεων Συμμετοχής.
Τα Σωματεία καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 31/07/2018. Κλήρωση αγώνων στις 08/08/2018 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “HORIZON BLU”.
Τα αρχεία βρίσκονται στο πεδίο έντυπα. Τα Σωματεία μπορούν να παραλάβουν τις προκηρύξεις από τα γραφεία της Ένωσης.

Εναλλακτικά μπορείτε να τα κατεβάσετε από τα ακόλουθα link:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Comments are closed.