ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτος γενικής και C2 ο Γιώργος Μποζιονέλος από το Ναύπλιο ,3ος ο ILIO της ΑΛΑΚ με Mitsubishi Lancer EVO IX

0

ΜΕ 23 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 33Ο RALLY SPRINT ΤΗΣ ΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ

Με 23 πληρώματα και μεγάλη οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 33ο Rally Sprint της ΑΛΑ Καλαμάτας στο Σουληνάρι του Δήμου Πύλου Νέστορος
Τρία τετρακίνητα ήταν στην πρώτη τριάδα της γενικής και της επόμενες δυο θέσεις κατέλαβαν δυο αυτοκίνητα με μπροστινή κίνηση. Πρώτος γενικής ήταν ο Γιώργος Μποζιονέλος από το Ναύπλιο με συνοδηγό τον Βαγγέλη Παναρίτη, με Mitsubishi Lancer EVO VI.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Ισμαήλος της ΑΣΜΑ, με συνοδηγό τον Χ. Μπακλόρη με Mitsubishi Lancer EVO IX και στην τρίτη θέση κατετάγη ο οδηγός της ΑΛΑ Καλαμάτας ILIO με Mitsubishi Lancer EVO IX και συνοδηγό τον Β. Μπασιούκα.
Παρότι οι διοργανωτές προσδοκούσαν σε περισσότερες συμμετοχές ο αγώνας ήταν επιτυχής κερδίζοντας τις εντυπώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο δεύτερος αγώνας που οργάνωσε η ΑΛΑΚ σε διάστημα 40 ημερών.
Οι χρόνοι έχουν αναρτηθεί στο site της infomega.
Το γεύμα της απονομής φιλοξένησε το εστιατόριο στον Μεσοπόταμο Μεσσηνίας, όπου διοργανωτές και πληρώματα αντάλλαξαν ευχές για καλές κούρσες και στο μέλλον.
Στο σημείο αυτό επισημαίνεται από τους διοργανωτές μια παράβλεψη και μια συγνώμη «Οφείλουμε μία συγγνώμη στον αθλητή Αντώνη Κοτσόπουλο και στην συνοδηγό του, Σοφία Παλαπανίδη, που από λάθος δεν τους καλέσαμε στην απονομή και πήραν τα κύπελλα τους αργότερα. Τώρα αν είχαμε κάποια άλλη παράληψη θα θέλαμε να μας την επισημάνετε ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Είμαστε εάν σωματείο που κάνει αγώνες με σκοπό την διασκέδαση και όχι το κέρδος και σίγουρα είμαστε ερασιτέχνες, αλλά παλεύουμε! Ήταν άθλος για μας που οργανώσαμε δυο αγώνες μέσα σε 40 μέρες!»
alak-polymeneas
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
● Στην γενική κατάταξη την πρώτη 3αδα αποτελούν οι:
1. ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ Γ – ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ με Mitsubishi Lancer EVO VI
2. ΙΣΜΑΗΛΟΣ Π – ΜΠΑΚΛΟΡΗΣ Χ με Mitsubishi Lancer EVO IX
3. ILIO- ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ Β με Mitsubishi Lancer EVO IX
● Οι ίδιοι οδηγοί επικράτησαν και στην κατηγορία C2.
● Στην κατηγορία F2 (Όλα τα αυτοκίνητα με κίνηση στους δυο τροχούς έως 2000 cc), οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι:
1. ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ Π- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι με CITROEN SAXO VTS
2. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Θ- ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ Σ με Toyota Corrola AE86
3. ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ Θ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Φ με Toyota Yaris
● Οι τρεις πρώτοι νικητές στην κατηγορία C3/C4:
1.ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Θ- ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ Σ με Toyota Corrola AE86
2.ΑΓΓΕΛΗΣ Π- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Π Ford Escort RS2000
3.ΓΙΟΒΑΣ Β- ΣΜΑΙΛΗΣ Χ AUDI 80 GT
● Οι τρεις πρώτοι νικητές στην κατηγορία C5:
1. ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ Π- ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΑΝ Citroen SAXO VTS
2. ΚΑΤΣΑΣ Α- ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Π Toyota Corrola AE11
3. ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α- ΠΑΛΑΠΑΝΙΔΟΥ Σ. Citroen Saxo VTS
Στην C6
1.ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ Θ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Φ με Toyota Yaris
2.ΧΑΙΔΑΣ Π- ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Toyota Yaris
alak
Ευχαριστίες και τα
σχέδια του μέλλοντος

Η ΑΛΑ Καλαμάτας ευχαριστεί όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στο νέο οργανωτικό της εγχείρημα, που κατέστη ιδιαίτερα επιτυχημένο και δείχνει πως η νέα διοίκηση διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις, τα σωστά εφόδια και περίσσια διάθεση για να αναπτύξει και αναδείξει στην περιοχή μας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις κύρους.
«Η ΑΛΑΚ ευχαριστεί τον δήμο Πύλου -Νέστορος και προσωπικά τον δήμαρχο, Δημήτρη Καφαντάρη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας και προσπαθεί να τον κάνει θεσμό.
Επίσης το ΚΤΕΟ Autovision Ηλιόπουλος που πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζει.
Ακόμη χορηγός μας ήταν η Aglopoulos Racing Sparco, εταιρεία αγωνιστικού εξοπλισμού από την Λάρισα. Και φυσικά όλους τους επαγγελματίες που διαφημίστηκαν στο φυλλάδιο του αγώνα και πρόσφεραν κι αυτοί για την οργάνωση του αγώνα.
Ένας τέτοιος αγώνας εκτός από μεγάλο οικονομικό κόστος έχει και κούραση άγχος τρέξιμο και θα πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ σε 2- 3 άτομα που έβγαλαν πέρα τον αγώνα μόνοι τους.» Άλλωστε όπως είναι γνωστό οι προσπάθειες της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας γίνονται με μεράκι, με προσωπική πινελιά και εργασία «Η ΑΛΑ Καλαμάτας προσπαθεί να οργανώνει αγώνες με προσωπικές θυσίες των μελών της. Ήδη φέτος έχουμε ήδη οργανώσει δυο αγώνες, σίγουρα όμως θα γίνει ένας ακόμη αγώνας στην πίστα καρτ «San Nicolas” προς τιμήν του αθλητή και μέλους μας, Γαλάνη Κατσαρού, και ίσως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και κάποιον ακόμη αγώνα».

alak-aggelis
Άθληση και οδηγική παιδεία
Οδηγώ σημαίνει έχω την ικανότητα και την υπευθυνότητα να χειριστώ το όχημα χωρίς να δημιουργώ προβλήματα στους γύρω μου, έχω δηλαδή εν συναίσθηση και τους σέβομαι.
Για πολλούς το αυτοκίνητο δεν είναι απλό μέσο μεταφοράς αλλά αγάπη και πάθος, ενώ για κάποιους άλλους είναι απλώς ένα μέσο μετακίνησης, και στις δυο περιπτώσεις, ωστόσο, οι δρόμοι χρησιμοποιούνται από κοινού, όπως και από πεζούς γεγονός που καθιστά απαραίτητη την σωστή και ευσυνείδητη οδηγική συμπεριφορά! Σε αυτό προσφέρει σημαντικά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός καθώς μέσω της αθλητικής διαδικασίας προσφέρει και οδηγική παιδεία.
Όπως επισήμανε στη «Φ» ο γενικός γραμματέας της ΑΛΑΚ, Αθανάσιος Κατσάς «ο μηχανοκίνητος δεν προφέρει μόνο θέαμα στους θεατές, αλλά συμβάλει και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου διδάσκοντας παράλληλα οδηγική παιδεία» κλείνοντας παρότρυνε τους γονείς να συστήσουν στη ζωή των παιδιών τους την οδήγηση ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις που θα τους καταστήσουν ευσυνείδητους και προσεκτικούς οδηγούς «Φέρτε οι γονείς τα παιδιά σας σε επαφή με το άθλημα και θα δείτε πως θα έχουμε λιγότερα θύματα στους δρόμους, γιατί το άθλημα αυτό σου διδάσκει μέτρα ασφαλείας και σε κάνει να καταλάβεις πως ο δημόσιος δρόμος είναι για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών και όχι πίστα!»
alak-pantazopoulos

Comments are closed.