ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… κάγκελα για τη γιορτή του Εργατικού Κέντρου συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ!

0

«ΜΑΧΑΙΡΙΑ», βγήκαν για μια ακόμη φορά στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, αυτή τη φορά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Εκπρόσωποι της μειοψηφίας, προσκείμενοι στο ΚΚΕ, αντιδρούν στη γιορτή που ετοιμάζεται από τον φορέα, για αύριο κάνοντας λόγο για καλοπληρωμένη φιέστα.

«Η εργατική τάξη, κάνει τα δικά της γενέθλια. Αυτά, είναι η συνέχεια των αγώνων, η προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, για την καλύτερη λειτουργία των Σωματείων. Αυτή, είναι η δική μας γιορτή», ανέφεραν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας,  Παναγιώτης Κουφαλάκος,  ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Μπάμπης Λαζαρακόπουλος, για την εκδήλωσε με τίτλο: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΣΕΕ 100 χρόνια σκληρής αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο γραμμές που υπήρχαν,  υπάρχουν και θα υπάρχουν μέσα στο εργατικό κίνημα».
Μεταξύ άλλων, στάθηκαν στα μέχρι τώρα συνέδρια της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας πως πολλά, «έχουν μείνει στην ιστορία για τη νοθεία, τον εκφυλισμό και την παρέμβαση του κράτους, για την αλλοίωση των συσχετισμών», στην απεργία και τις δολοφονίες των λιμενεργατών στο λιμάνι της Καλαμάτας, το Μάιο του 1934,  που οδήγησε σε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης από τους εργάτες όλης της Ελλάδας και όπως τονίζουν, υπονομεύτηκε από τη ΓΣΕΕ και στους… σύγχρονους πανηγυρισμούς, όπως τους χαρακτηρίζουν για τα 586 ευρώ μισθό, που υπέγραψε η Συνομοσπονδία.

Η «ΚΑΚΗ» ΓΙΟΡΤΗ

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη παλιών διοικήσεων του εργατικού κέντρου Καλαμάτας και εν ενεργεία συνδικαλιστές, δηλώνουμε ότι η εργατική τάξη κάνει τα δικά της γενέθλια. Αυτά είναι η συνέχεια των αγώνων, η προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, την καλύτερη λειτουργία των σωματείων. Αυτή είναι η δική μας γιορτή. Οι καλοπληρωμένες φιέστες που οργανώνουν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, απορρίπτονται», τόνισαν με νόημα, καλώντας όλους να συμμετέχουν στους αγώνες και σχολιάζοντας καυστικά, το Εργατικό Κέντρο της πόλης. «Τόση έγνοια που έχει δείξει η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για τη διοργάνωση αυτής της «γιορτής», δεν είδαμε να τη δείχνει για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, τις απληρωσιές, τις απολύσεις, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Η κατρακύλα τους είναι τέτοια που καλούν να «γιορτάσουν» μαζί τους μέχρι και τον κ. Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργό, που ψήφισε το 2ο μνημόνιο. Θέλουν πέρα από τη χάρη του κυβερνητικού συνδικαλιστή που την έχουν κερδίσει με το σπαθί τους όλα αυτά τα χρόνια, να έχουν και μια φωτογραφία μαζί με αυτούς που ευθύνονται για την πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι να τους αφήσουν μόνους στις «γιορτές» τους και να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους, μέσα από τα συνδικάτα τους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς», επεσήμαναν, ενώ τις δηλώσεις των Κουφαλάκου, Λαμπρόπουλου και Λαζαρακόπουλου, συνυπέγραψαν οι: πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Πέτρος Τσαπραλής, πρώην γραμματέας, Γιάννης Λυριτζής, πρώην ταμίας, Γιάννης Χιώτης, πρώην μέλος, Παναγιώτης Κατσαμπάνης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Δημήτρης Κωστόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Φαρμακουπαλλήλων, Μαρία Βουκελάτου, η πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Μεσσηνίας, Ντίνα Στραβάκου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας, Θανάσης Αθανασόπουλος.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές, καλούν όλο τον κόσμο, να συμμετέχει στον αγώνα  και τις διεκδικήσεις τους, που είναι πολλές. Συγκριμένα, ζητούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 

Comments are closed.