ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Φουντώνουν» τα σενάρια για τριπλές εκλογές σε 4 κάλπες το Μάιο!

0

Κομβικός, αναμένεται να είναι ο Μάιος του ερχόμενου έτους, καθώς σε 10 μήνες από τώρα, ο ελληνικός λαός, θα κληθεί αναδείξει, δημάρχους, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές και πολύ πιθανόν, νέα κυβέρνηση! Τα σενάρια άλλωστε, που… πυροδότησε για τριπλές εκλογές σε 4 κάλπες, η τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία υπήρχε και… άρωμα Μεσσηνίας και η εντολή, όπως όλα δείχνουν, του πρωθυπουργού, είναι κάτι περισσότερο από έντονα! Όλα ξεκίνησαν, αργά το βράδυ της Τρίτης, όταν σε… δύο δόσεις, οι 16 βουλευτές, με τη Μεσσήνια Γιώτα Κοζομπόλη, ανάμεσά τους, κατέθεταν την πολυσυζητημένη τροπολογία για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών, μία Κυριακή πριν από τις ευρωεκλογές (19 Μαΐου)! Αργότερα, πρόσθεσαν, οι κάλπες τελικά, να ανοίξουν την ίδια ημέρα, για Αυτοδιοίκηση και Ευρωκοινοβούλιο, λαμβάνοντας φυσικά, ως απάντηση, το «ναι».  Τώρα, λοιπόν, το σενάριο είναι τριπλές (Αυτοδιοικητικές, Ευρωεκλογές και βουλευτικές) εκλογές σε 4 κάλπες (Δημοτικές, Περιφερειακές, Ευρωεκλογές και βουλευτικές) στις 26 Μαΐου! (Όπου για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει την 1η Ιουνίου).

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζει καλά, πως αν υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)  για ενδεχόμενη αντισυνταγματικότητα της διεξαγωγής των εκλογών τον Οκτώβριο, δηλαδή, 5μήνες μετά της λήξη της θητείας των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και κριθεί πράγματι, ως τέτοια, η παράταση αυτή, η πολιτική ήττα, θα είναι… μεγαλύτερη, από εκείνη των τηλεοπτικών αδειών, καθώς αυτή, θα είναι η δεύτερη φορά! Επίσης, ο πρωθυπουργός, που γνωρίζει ακόμη καλύτερα, πως οι ταυτόχρονες κάλπες, συμβάλουν στην «εκτόνωση» της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων, σκεπτόμενος κάποια ή όλα αυτά, ζήτησε από τον Σκουρλέτη να λάβει… δράση! Ωστόσο, επειδή θα ήταν «βαρύ», να… επιχειρηθεί κάτι τέτοιο από τον υπουργό Εσωτερικών, που κατέθεσε νομοσχέδιο για εκλογές στις 13 και 20 Οκτωβρίου του 2019,  αποφασίστηκε η λύση της τροπολογίας βουλευτών, οι οποίοι πρότειναν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να γίνουν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές!

 Η… ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Άρον άρον λοιπόν, συνετάχθη η σχετική τροπολογία, η οποία υπεγράφη από τους 16 βουλευτές και κατατέθηκε αργά το βράδυ, στη Βουλή ώστε να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια. Μάλιστα, η… βιασύνη ήταν τέτοια, που χρειάστηκε να κατατεθούν, όπως ήδη αναφέραμε, δύο τροπολογίες τελικά! Στην πρώτη που κατέθεσαν το βράδυ, πρότειναν να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19 Μαΐου, ώστε να συμπέσει χρονικά, η τελική αναμέτρηση των δημάρχων και των περιφερειαρχών με τις ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου και στη δεύτερη, ζήτησαν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα. Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπως ήταν απολύτως λογικό, έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη», κι έτσι, σφράγισε… η κοινή ημερομηνία διεξαγωγής των δύο αναμετρήσεων για Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωκοινοβούλιο, με τα σενάρια και για τρίτες (τέταρτες) κάλπες, αυτών, για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, να είναι από χθες, κάτι περισσότερο από έντονα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Άλλωστε, πως αλλιώς να… δικαιολογηθεί, η βιαστική αυτή, «διπλή» τροπολογία και γιατί να μην έχουν… αντίκρισμα, τα σενάρια, που από χθες, δίνουν και παίρνουν; Ο Μάιος, ως χρόνος διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, επιβεβαιώνει κατά πολλούς, ότι η κυβέρνηση, δύσκολα θα εξαντλήσει τη θητεία της και πως τότε τελικά, θα ανοίξουν κατά πάσα πιθανότητα, 4 διαφορετικές κάλπες! Της Αυτοδιοίκησης για Δήμους και Περιφέρειες, των Ευρωεκλογών και των Εθνικών εκλογών.

  • Εν τω μεταξύ για σήμερα η ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι και πορεία όλων των αιρετών στη Βουλή διατρανώνοντας την αντίθεση της Αυτοδιοίκησης στον Κλεισθένη και την απλή αναλογική.

Comments are closed.