ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αλήθεια της Δημοτικής Αρχής για το «λουκέτο» στην Αρχαία Μεσσήνη από τους αρχαιοφύλακες

0

ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

orxhstra-1

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ αίσθηση, προκάλεσε η παρ’ ολίγον ματαίωση της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Πνευστών της Αυστρίας, η οποία δεν έγινε… ποτέ στην Αρχαία Μεσσήνη, λόγω της απόφασης των αρχαιοφυλάκων, να «κλειδώσουν» την είσοδο στον σπουδαίο αυτό χώρο, για την ικανοποίηση των μισθολογικών τους αιτημάτων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η συναυλία, χάρη στην εμπνευσμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, «μετακόμισε» στην πλατεία της πόλης, κι έτσι, το διεθνές… ρεζιλίκι, που θα υφίστατο η περιοχή, στο πλαίσιο του Ελληνοαυτριακού Μουσικού Καλοκαιριού 2018, περιορίστηκε αρκετά! Τα ερωτήματα ωστόσο, παραμένουν, καθώς το πολιτιστικό καλοκαίρι, σε όλη τη Μεσσηνία, μόλις ξεκινά, με τον κίνδυνο να δυσφημιστεί ο νομός και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες, τη στιγμή μάλιστα που θέλουμε να ποντάρουμε στον τουρισμό για την πολυπόθητη ανάπτυξη, είναι ακόμη ορατός, ελέω… μιας «χούφτας» δημοσίων υπαλλήλων.
Μερικά από αυτά τα ερωτήματα, με καυστικό τρόπο, θίγει η αντιδήμαρχος Μεσσήνης και υπεύθυνη και των πολιτιστικών θεμάτων, Γεωργία Παναγοπούλου, με σκληρή ανάρτησή της, γεμάτη δικαιολογημένες, αιχμές.

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

panagopoyloy«Έλληνας πολίτης, μαινόμενος, εισέρχεται σε δημόσια υπηρεσία, ενδεχομένως είναι φύλακας μουσείου, αν και δεν το πιστεύω, και όταν τον ενημερώνουν ή αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει απεργία, απειλεί θεούς και δαίμονες, εκστομίζει ύβρεις για αγίους και οσίους και αποχωρεί με τη μεγαλόφωνη διαπίστωση: «Δεν είναι κράτος πολιτισμένο αυτό».

Λίγες ημέρες μετά, ο ίδιος, επισκέπτεται το Νοσοκομείο, με τον υπερήλικα παππού του, για ασήμαντη αδιαθεσία του γέροντα. Όταν βλέπει πλήθος κόσμου και τον ενημερώνουν για τη στάση εργασίας, γίνεται ξανά, ο… κακός χαμός και προφανώς από ναρκισσιστική ουτοπία, ζητάει στο τηλέφωνο τον υπουργό Υγείας και κάπου εκεί, ανακοινώνει ότι είναι συνδικαλιστής της ΠΕΥΦΑ, όπως λέμε… σιγά τα αυγά, ενώ αποχωρώντας, καταλήγει πάλι στο μεγαλόστομο συμπέρασμα: «Δεν είναι κράτος πολιτισμένο αυτό».

Πριν λίγες ώρες, χωρίς την αίσθηση αρχών και αξιών παράνομα, αυθαίρετα, καταχρηστικά, οι εργαζόμενοι φύλακες της Αρχαίας Μεσσήνης, κλείδωσαν το Αρχαίο Θέατρο με τον ισχυρισμό, ζούμε σε πολιτισμένο κράτος και έχουμε δικαιώματα. Στο όνομα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που σπέρνει… άπλετο φως, «έσπειραν» το σκότος και βρήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης αμπαρωμένο με αλυσίδες.

Προφανώς, στην εποχή μας, οι αρχαίοι τραγωδοί και κωμωδοί θα είχαν περισσότερη έμπνευση αφού κατά καιρούς, είμαστε για γέλια και για κλάματα. Πάντα -και αφορά όλους μας- στη δημοκρατία, ότι είναι δικό μας πιέζεται, ότι είναι του άλλου βροντάει… Έχουμε κατορθώσει τα όρια της ισονομίας, της ισοπολιτείας, του δικαιώματος, της υποχρέωσης και της ισοπέδωσης, να μην είναι πλέον ευδιάκριτα. Έγιναν υποκειμενικά και ασαφή, στη διακριτική ευχέρεια αυτών που σκέφτονται και λειτουργούν με βραδύτητα, εργάζονται με συντεχνιακή αντίληψη και συνδικαλιστική απρέπεια, χωρίς να τους ενδιαφέρει η αγωνία της πρέσβειρας της Αυστρίας, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, του Πέτρου Θέμελη, του Σάκη Θεοδωρόπουλου, των μελών των μουσικών συνόλων και πάνω από όλα, των χιλιάδων πολιτών που με δέος, περίμεναν την εκδήλωση της ορχήστρας», επισημαίνει η Γεωργία Παναγοπούλου, η οποία, με ακόμη πιο καυστικό τρόπο, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που ακολούθησε και στους επικριτές του Δήμου, ξεκαθαρίζοντας πως οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Αρχαία Μεσσήνη, θα γίνουν κανονικά!

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ!

«Με θετικό πρόσημο, αλλά με διάθεση… στρογγυλοποίησης εκ των υστέρων, η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, μας υποχρεώνει για πρώτη και τελευταία φορά, να πούμε: Ας είναι και έτσι.

Ένας περιπατητής, διαδρομιστής της πλατείας της Μεσσήνης, ξεστομίζει με στόμφο: «Δεν ξέρετε να διοικείται και να χειρίζεστε κρίσεις, ακόμα και στην Ελλάδα τώρα, όλα γίνονται με το μπαξίσι». Κάναμε ότι δεν ακούσαμε, δεν το πιστεύουμε αλλά και αν θέλαμε να το πιστέψουμε, υπάρχει και το θεατρικό έργο του Νταριο Φο: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω. Όσο για ‘μας, τους αιρετούς στο Δήμο Μεσσήνης, σε κάποιους ελάχιστους, στην κυριολεξία ελάχιστους, που διαλαλούν πως ότι γίνεται καλό, δεν είναι του Δήμου και για ό,τι κακό γίνεται, φταίει ο Δήμος, είπαμε και ξαναλέμε! Την τελική κρίση, έχει στις εκλογές η κοινωνία των πολιτών, άρα μη βιάζεστε. Εκδηλώσεις πάντως, από ‘δω και πέρα στον αρχαιολογικό χώρο, θα γίνουν αρκετές. Εμείς, ήπιαμε ένα πικρό, πολύ πικρό θα έλεγα, ποτήρι συμπεριφοράς, παρά του ότι η εκδήλωση στην πλατεία της Μεσσήνης πέτυχε απόλυτα και δηλώνουμε απερίφραστα, γενικά και ειδικά, ως εδώ και μη παρέκει!

Δεν επιθυμούμε να ποινικοποιήσουμε τη δημόσια ζωή του τόπου, αλλά δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να μας απαξιώσει με οποιονδήποτε τρόπο και η Μεσσήνη, ειδικά η Αρχαία Μεσσήνη, να καταστεί πολιτιστικός περίγελος.

Η Αρχαία Μεσσήνη, θα συνεχίσει πολιτιστικά, να φωτίζει τη Μεσσηνία, την Ελλάδα και την Ευρώπη και αυτό το φως, δε σβήνει.

Το πάθημα, χωρίς να φταίμε, μας έγινε μάθημα! Για το πάθημα, λέμε: «ας είναι κι έτσι» και για το… μάθημα, από τώρα και στο μέλλον, “…μέχρι εδώ”», καταλήγει στην ανάρτησή της, η αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Γεωργία Παναγοπούλου.

Comments are closed.