ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπέροχες δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά τα μετάλλια των Αγώνων από τη Βάσω Αβραμέα

0

ΤΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΑ χειροποίητα μετάλλια από ανακυκλώσιμα υλικά που δόθηκαν στους νικητές του 8ου Δρόμου Δυτικής Μάνης και του 5ου Κολυμβητικού Αγώνα δημιουργήθηκαν από τη Βάσω Αβραμέα, η οποία μας είπε τα όσα ακολουθούν.

***

«Αν έχετε έρθει στην περιοχή και ήπιατε από  κουτάκι αλουμινίου στην Στούπα, στο Ακρογιάλι, στο Άμμος, στο Πέρασμα, στο Εξωχώρι στο Φαράγγι ή με φίλους ή συγγενείς μου τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εκείνο το κουτί να ανακυκλώθηκε σε τσάντα ή κόσμημα.

Έμαθα να πλέκω πριν μάθω να γράφω και να διαβάζω από τις γιαγιάδες στο Εξωχώρι όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Από τότε πάντα κάτι έφτιαχνα με διάφορα υλικά.

Πριν μερικά χρόνια η ξαδέρφη μου η Λευκή είδε μια τσάντα φτιαγμένη με τσιγκάκια (καπάκια) και μου ζήτησε να της την φτιάξω. Έψαξα στο internet και βρήκα όλα τα υπέροχα και χρήσιμα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις με ανακυκλώσιμα υλικά, ήταν πραγματική αποκάλυψη για μένα.

Από τότε έχω φτιάξει πράγματα που είδα και πράγματα που σχεδίασα ή φαντάστηκα. Αν θέλετε να δείτε άλλα χειροποίητα μου από πιο κλασικά υλικά μπορείτε να επισκεφτείτε στο facebook το beside-tsigaki.gr».

***

Η Βάσω Αβραμέα γνωστή πλέον με το περίφημο tsigaki.gr ξέρει την εξαιρετική τέχνη να μεταμορφώνει το ευτελές σε κάτι σημαντικό και δεν είναι καθόλου τυχαία η απήχηση που έχουν οι δημιουργίες της.

Την γνώρισα στο κατάστημα της φίλης της Αννας Ραπτέα την ημέρα των Αγώνων και μου έκανε εντύπωση η σεμνότητά της, σεμνότητα που σπάνια συναντάς στις μέρες μας όπου η ευκολία της προβολής θεωρείται δεδομένη.

Η Βάσω δεν ενδιαφέρεται να προβάλλεται η ίδια, αρκεί που προβάλλεται η δουλειά της και έχει απήχηση σε όσους εκτιμούν τις δημιουργίες της. Συγχρόνως η δουλειά που κάνει η Βάσω με τα ανακυκλώσιμα υλικά επιβεβαιώνει την άποψη που τείνει να εξελιχθεί σε πεποίθηση πλέον ιδιαίτερα στην εποχή που διανύουμε  λόγω της κρίσης πως όλα μπορούν να είναι χρήσιμα και τίποτα δεν πάει χαμένο.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.