ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουριστική οδηγία θα αδειάσει την Μεσσηνία από Ρώσους τουρίστες;

0

Οι πολιτικές εξελίξεις με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας αλλάζουν δρόμο. Πριν καλά καλά το συζητούσαμε το Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας με καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και οικονομολόγο, ότι θα έχουμε επιπτώσεις και μάλιστα με πρώτη την ταξιδιωτική οδηγία, τελικά συνέβη μετά από λίγες ώρες.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Εντείνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος με την Μόσχα, μετά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες απαγορεύοντας την είσοδο σε ακόμη δυο. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα FNEWS, αναμένεται η έκδοση αυστηρής ταξιδιωτικής οδηγίας για τη χώρα μας.

Με βάση την οδηγία θα ακολουθήσει ανακοίνωση προς τους Ρώσους τουρίστες αλλά και τους ομοεθνείς τους επιχειρηματίες, να αποφεύγουν την Ελλάδα, για λόγους ασφαλείας.

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΔΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ…

Άμεσες θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του kalamatanews.gr υπάρχει ήδη οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων από την Ρωσία.

Ενδιαφέρον θα έχει το γεγονός ότι η οδηγία γίνεται στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου, καθώς από τώρα ως τέλος Αυγούστου υπάρχουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας από Καλαμάτα μέχρι και την Τριφυλία!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρ οπερέιτορ θα δρομολογήσουν σε άλλη χώρα τα εκδρομικά πακέτα που αφορούσαν την χώρα μας, άρα και το Νομό μας, καθώς στη Μεσσηνία  έχουν έρθει και Ρώσοι επιχειρηματίες κατά το παρελθόν. Κι εκεί που αναμέναμε Ρώσους ο Αύγουστος ίσως φέτος αποδειχτεί τουριστική περίοδος χωρίς ιδιαίτερο δυναμισμό, τον οποίο προσδίδουν οι ξένοι τουρίστες και δη οι Ρώσοι, που είναι ιδιαίτερα καταναλωτικοί.

 

Comments are closed.