ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Aγώνας δρόμου Δυτικής Μάνης και Κολυμβητικός Αγώνας: Η παρέα γράφει ιστορία…

0

ΕΙΝΑΙ ευρύτατα διαδεδομένη άποψη πως τις ιστορίες τις φτιάχνουν οι παρέες και στην περίπτωση του Αγώνα Δρόμου Δυτικής Μάνης που οχτώ χρόνια τώρα χρησιμοποιείται κάθε χρόνο αρχές Ιουλίου στη Στούπα μαζί με τον Κολυμβητικό Αγώνα για πέντε χρόνια, η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται πλήρως. 

Τρείς φίλοι από τη Στούπα, ο Τάκης Ραπτέας, ο Βαγγέλης Μπαρμπετσέας και ο Πάνος Σαραντέας είχαν την ιδέα να οργανώσουν τον Αγώνα Δρόμου Δυτικής Μάνης, λαμβάνοντας μέρος οι ίδιοι στον επετειακό αντίστοιχο αγώνα της Αθήνας, που τότε έκλεινε εκατό χρόνια.

Αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή ήταν ο διευθυντής του Σχολείου Στούπας Κώστας Καμπούρος και ο γυμναστής Ευτύχιος Τασσιόπουλος που τους ενθάρρυναν.  Από κοντά υποστηρικτής στην προσπάθειά τους και ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζανής.

Από τότε πέρασαν κιόλας οχτώ χρόνια και ο Αγώνας Δρόμου Δυτικής Μάνης πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πολλές συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πολλοί επισκέπτες οργανώνουν τις διακοπές τους τις ημέρες που γίνεται ο Αγώνας, πρώτο Σάββατο του Ιουλίου ώστε να συμμετέχουν.

Όπως επισήμανε στη συζήτηση που είχαμε ο Τάκης Ραπτέας, ο Αγώνας γίνεται με την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης και τον στηρίζουν οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής Καρδαμύλης, Στούπας και Αγίου Νικολάου.  Όσον αφορά τον Κολυμβητικό Αγώνα ο κ. Ραπτέας τόνισε πως ήταν έμπνευση και πρόταση του φίλου τους και παλιού κολυμβητή Γιώργου Μακρέα.

Είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο φετινό κολυμβητικό Αγώνα καθώς και στον Αγώνα Δρόμου στην παραλία της Στούπας και να διαπιστώσω πως η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν μεγάλη και εξίσου μεγάλη επίσης ήταν η συμμετοχή όσων παρακολούθησαν τους δύο αγώνες.

Πρόκειται για ένα θεσμό που συμβάλλει καθοριστικά στην προβολή της περιοχής και γι’ αυτό άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαία η αναγνώριση που έχει. Κι όλα αυτά οφείλονται στην έμπνευση και στη θέληση μιας παρέας που ξεκίνησε και συνεχίζεται τη δραστηριότητα.

Θανάσης Παντές

 

Comments are closed.