ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πτωτική τάση εμφανίζουν φέτος οι διανυκτερεύσεις στην Τριφυλία!

0

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΚΥΘΗΡΩΝ

protoselido070718ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ πλήρως το πρωτοσέλιδο άρθρο μας για την τουριστική κίνηση στην Τριφυλία με τις ελπίδες τώρα να εναποθέτουν οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου στον εσωτερικό τουρισμό που ξεκινά αυτές τις ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου-Κυθήρων που εδρεύει στη περιοχή, γίνεται αναφορά στην συνολική εικόνα που παρουσιάζει τον Ιούνιο η περιοχή, με ελάχιστες εξαιρέσεις καθώς μόνο 1-2 μονάδες ορισμένες ημέρες εμφάνισαν πληρότητα.

Πιο αναλυτικά τονίζεται ότι “Το επίπεδο των διανυκτερεύσεων τον Ιούνιο στην Τριφυλία και ιδιαίτερα στην Κυπαρισσία είναι αρκετά χαμηλό. Η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δεν είναι ενθαρρυντική. Όλα αυτά και σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται πολλοί από τους τουριστικούς φορείς. Η μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων με άμεση συνέπεια την μείωση των εσόδων θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του κλάδου”.

Φωτό αρχείου από συνάντηση στη περιφέρεια Πελοποννήσου.

Φωτό αρχείου από συνάντηση στη περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

Παράλληλα επισημαίνεται ότι “Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα αφενός μεν της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας των Ελλήνων εργαζομένων και αφετέρου των ανεξέλεγκτων μισθώσεων αστικών ακινήτων με τις πλατφόρμες του διαμοιρασμού (π.χ. airbnb). Ακόμα έχουν οδηγηθεί λόγω έλλειψης ελέγχου από την πολιτεία πολλά καταλύματα να λειτουργούν παράνομα και τέλος τα ξενοδοχεία για να γεμίσουν τις κλίνες τους να προσφέρουν δωμάτια με εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Το τελικό αποτέλεσμα και το μέγεθος των συνεπειών θα οριστικοποιηθεί μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος.” καταλήγει η ανακοίνωση η οποία θέτει σε προβληματισμό το μέλλον του τουριστικού προϊόντος στον τόπο μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

 

 

Comments are closed.