ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μειωμένη “βλέπουν” οι συνεταιριστές τη φετινή παραγωγή των αμπελώνων της Κορινθίας

0

ΚΡΙΣΙΜΟ θεωρείται το επόμενο δεκαήμερο για τους αμπελώνες της Κορινθίας και ειδικότερα στην περιοχή της Νεμέας, όπου η παραγωγή φτάνει τους 15.000 τόνους, με το κόκκινο Αγιωργίτικο να κυριαρχεί και τα λευκά να ανεβαίνουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας, Θ. Τσάνο, «η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του λευκού οίνου τα τελευταία χρόνια οδήγησε τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις οίνου στην καλλιέργεια περισσότερων λευκών ποικιλιών, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της αγοράς σε όλο το φάσμα».

Τα προβλήματα περονόσπορου που έχουν παρουσιαστεί και η εμφάνιση λίβα σε σχέση με την υγρασία δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για αύξηση της παραγωγής και ήδη όλοι προσανατολίζονται σε μια παραγωγή ίδια με την περσινή χρονιά. Σε ό,τι αφορά το επιτραπέζιο σταφύλι, ο Θ. Τσάνος ανέφερε στην ypaithros.gr ότι «εάν βρέξει το επόμενο τριήμερο, τα προβλήματα για τα οινοποιήσιμο σταφύλι θα αυξηθούν κατά πολύ. Σε ό,τι αφορά το επιτραπέζιο σταφύλι, τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι καλά, αφού είχαμε πολλές βροχοπτώσεις τον Ιούνιο και αναμένονται και άλλες ακόμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σαπίσει η σταφίδα».

Comments are closed.