ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν αντέχω άλλο!

0

ΑΣΚΟΥΝ πολιτική με κατάρες, ύβρεις, αναθεματισμούς και δηλητήριο. Ποιοι; Ορισμένοι πρώην “σύντροφοί” μου Ευρωκομμουνιστές (πολύ κομμουνιστές τρομάρα τους) στο ιστορικό αξιοπρεπές και υψηλόφρον ΚΚΕ Εσωτερικού.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥfotopoylos-dhmhtrhs
Μαθηματικού, Συγγραφέα


Υπερβαίνουν σε ύφος και αισθητική την “ΑΥΡΙΑΝΗ” του Κουρή της δεκαετίας του ’80. Οι ακροδεξιοί της ΝΔ υπολείπονται έως και ωχριούν εμπρός τους. 
Και βεβαίως δηλώνουν ακραιφνείς και ανόθευτοι ορθολογιστές και διαφωτιστές.
Απευθύνονται σε εκατό περίπου θαυμαστές τους (ήτοι ούτε το 1/10 των ψηφοφόρων μου στη Μεσσηνία) οι οποίοι σπεύδουν να κάνουν λάικ αβλεπεί.
Αυτοί πρωτοστατούσαν με το «φύγετε» και μετέπειτα «παραιτηθείτε», πριν ακόμη κλείσει ένα χρόνο θητείας η Κυβέρνηση.
Υπερασπίζονται το Σύνταγμα, αλλά δήθεν αγνοούν ότι αυτό προβλέπει την τήρηση των προθεσμιών, αρκεί να διατηρούν τη Δεδηλωμένη, και ότι τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο κυρίαρχος λαός δια της ψήφου του.
Πρωτοστατούν, ο ‘Ενας που είχε μάλιστα την τιμητική διάκριση να διατελέσει ο μοναδικός πολιτικός σύμβουλος του Λεωνίδα (μου το εμπιστεύθηκε ο ίδιος ο ιστορικός μου φίλος και σύντροφος) και ο Άλλος, ο ισόβιος ανεπάγγελτος και τρόφιμος των κομματικών γραφείων και των καναλιών που μας “κοσμεί” καθημερινά με τα «μαργαριτάρια» του.
Αρχικά είχαν επηρεάσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά εγκαίρως τους αντελήφθη και επέδειξε νηφάλια και συνετή στάση. Τελευταία όμως, στη λογική του “Όχι σε όλα”, και στα πλαίσια “της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ” εξώθησαν την πρόεδρο του πετσοκομμένου ΚΙΝΑΛ να ζητάει άμεσα εκλογές.
Όμως το Ποτάμι και ο αρχηγός του δεν τους παρακολουθούν στον κατήφορο για ένα προοδευτικό κόμμα.
Βεβαίως και ήταν λάθος η ζωντανή μετάδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων, και να διατυπώνει τις πλέον αυτονόητες ερωτήσεις ενώπιον των αμίλητων υπουργών του.
Όμως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τη γενναιότητα που ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη και δεν “αποκεφάλισε” ως συνήθως τους υφισταμένους του.
Βεβαίως είναι λάθος της κυβέρνησης που και αυτή (έστω και για εισπρακτικούς λόγους στην πτωχευμένη χώρα μας), επιδόθηκε σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.
Και πολλά άλλα λάθη μπορούμε να της αποδώσουμε.
Όμως οι υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί είναι σχεδόν όλες οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις του τόπου μας.
Υ.Γ.: Υπηρετώ ανιδιοτελώς (χωρίς αξιώματα, τίτλους και πόστα) την Αριστερά από τα 16 μου με μεγάλο προσωπικό τίμημα και έχω υποστεί και τις προδικτατορικές διώξεις της Δεξιάς, και το βιογραφικό μου αυτό, καθώς και το Εγώ μου μου επιτρέπουν αν χρειαστεί να είμαι και “Μόνος εναντίον όλων”. Έχω ασκήσει δημόσια δριμεία κριτική στον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ και στα “θα τα σκίσουμε όλα” και τα “Go home”. Δια ταύτα άλλωστε δεν τον ψήφισα το Γενάρη του 2015, επιλέγοντας την ταπεινή ΔΗΜΑΡ.
Θεωρώ περιττόν να δηλώσω ότι τους κακοήθεις δε θα τους τιμήσω με τη διαφωνία μου…

Comments are closed.