ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρυοβούνι Δυτικής Μάνης: Γιόρτασαν τα 100 χρόνια των δύο πλατάνων του χωριού

0

ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ πρωτοβουλία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυοβουνίων Μεσσηνιακής Μάνης «Ο προφήτης Ηλίας», τιμήθηκαν στο χωριό Καρυοβούνι τα δύο εκατόχρονα πλατάνια που στολίζουν τις δύο πλατείες του ένδοξου και γραφικού χωριού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία πίσω από την εκκλησία του χωριού στη σκιά του ενός πλατάνου και μίλησαν ο γράφων, που αναφέρθηκε γενικά στην ιστορία του πλάτανου ως δέντρου, βασιζόμενος σε πληροφοριακό υλικό και από το γεωπόνο Γιώργο Καπρούλια, ο οποίος σε μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω απρόβλεπτου κωλύματος, ενώ έκανε και μνεία στο εξαιρετικό βιβλίο του Καρυοβουνιώτη Γιώργου Π. Εξαρχάκου, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ιστορία των δύο πλατάνων του χωριού.

Τις ομιλίες έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Α. Ζαγάκος και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα Λεΐκων που διευθύνει η εκ Καρυοβουνίου καταγόμενη Ρούλα Πουλάκου. Τους χορούς συνόδευσε, το μουσικό συγκρότημα του Σταυρού Παναγιωτόπουλου.

Ακολούθησε γεύμα, προσφορά του συλλόγου στη σκιά του άλλου πλάτανου ενώ ανακοινώθηκε και η εκδήλωση της επόμενης χρονιάς που θα είναι αφιερωμένη στο Γιάννη Γουδέλη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του επιφανή Καρυοβουνιώτη που υπήρξε και ο εκδότης που καθιέρωση στην Ελλάδα το Νίκο Καζαντζάκη, ενώ και ο ίδιος είχε αξιόλογο συγγραφικό εργο.

Οι Καρυοβουνιώτες αγαπούν το χωριό τους και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Εύγε!

Θανάσης Παντές

Comments are closed.