ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πρωτιά» για τη Μεσσηνία στις συλλήψεις παρανόμων – 712 σε ένα μήνα στην Πελοπόννησο!

0

Σοκάρουν οι αριθμοί από τις ευρείες, ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, οι οποίες πραγματοποιούνται πολύ συχνά, για την πάταξη της παραβατικότητας και στην Πελοπόννησο, καθώς μόνο τον Ιούλιο, στους πέντε νομούς, συνελήφθησαν 712 άτομα!

Ο αριθμός αυτός, προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς είναι εξαιρετικά μεγάλος, για τις 30 ημέρες ενός μήνα, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις “σκούπα” δεν είναι καθημερινές και μπορεί να διαρκούν και μια ημέρα, ενώ  ταυτόχρονα, συλλήψεις και έρευνες, συνεχίζονται και από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα. Όπως έχει γράψει ήδη η “Φ”, με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο, αυτό που… σαρώνει στην περιοχή μας, είναι οι παράνομοι μετανάστες, τα ναρκωτικά και οι κλοπές! Μέσα σε ένα μήνα, συνελήφθησαν 188 αλλοδαποί που έμενα παράνομα στη χώρα και 115 άτομα για ναρκωτικά, κυρίως καλλιέργεια, πώληση και χρήση χασίς, ενώ στην τρίτη θέση, έρχονται οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι απόπειρες. Συγκεκριμένα, είχαμε 64 συλλήψεις για ληστείες, κλοπές και απόπειρες διαρρήξεων, ενώ εξιχνιάστηκαν 99 αντίστοιχες υποθέσεις και 169 που αφορούν σε απάτες. Προβληματισμό προκαλούν και οι 5 συλλήψεις σε έναν μήνα για παραμέληση ανηλίκων και οι 132 για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Συνολικά, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 1 κιλό ηρωίνης και σχεδόν 8,5 κιλά χασίς, 56 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, 855 δενδρύλλια κάνναβης, 60 σπόροι και 236 ναρκωτικά χάπια, σχεδόν 1 κιλό λαθραίος καπνός ένα όπλο, πολλά φυσίγγια και 9.280 ευρώ, ενώ από τα 74 κλαπέντα οχήματα, βρέθηκαν 29 οχήματα.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.