ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νηστίσιμη “Τούρτα Σοκολάτα”

0
Διά Χειρός Χρήστου Ζέρβα

Υλικά

*Για το παντεσπάνι

Φαρίνα 1 ποτήρι νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Αμυγδαλόψιχα 1/2 ποτήρι νερού
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Νερό 1 ποτήρι νερού
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές γλυκού

*Για το σιρόπι

Νερό 1 ποτήρι
Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Λικέρ πορτοκάλι 3 κουταλιές σούπας ή τον χυμό πορτοκαλιού

*Για την κρέμα

Άχνη ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Ηλιέλαιο 180 γρ
Κακάο 100 γρ
Πορτοκάλι 5 κουταλιές σούπας ή λικέρ πορτοκαλιού
Κουβερτούρα 80 γρ λιωμένη

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι: Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το νερό και τα χτυπάμε με το μίξερ, ενώ το νερό το προσθέτουμε σταδιακά. Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε ένα τσέρκι διαστάσεων 28 -30 εκ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 -15 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το τρυπάμε με ένα μαχαίρι κι αν η λεπίδα βγει καθαρή, μόνο με υδρατμούς τότε είναι έτοιμο.
Αφού ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Σε ένα ποτήρι νερού βάζουμε 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού ή το λικέρ και γεμίζουμε το υπόλοιπο με νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη για να σιροπιάσουμε αργότερα το παντεσπάνι!

Για την κρέμα:  Λιώνουμε την κουβερτούρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τον χυμό πορτοκαλιού και την λιωμένη κουβερτούρα. Τα χτυπάμε όλα μαζί καλά με το μίξερ.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, ώστε να σφίξει η σοκολάτα μας!

Συναρμολόγηση: Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι μας οριζόντια ώστε να έχουμε δυο ίσα μέρη. Τα σιροπιάζουμε και τα δύο και από τις δυο πλευρές.Τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα το τσέρκι μας (χωρίς την βάση του) και βάζουμε σαν βάση το ένα παντεσπάνι. Από πάνω αδειάζουμε τα 3/4 της σοκολάτας, τα απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω. Απλώνουμε το υπόλοιπο 1/4 της σοκολάτας που κρατήσαμε και καλύπτουμε το παντεσπάνι μας. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι την επόμενη μέρα. Όταν δέσει καλά βγάζουμε προσεκτικά το τσέρκι και στολίζουμε με αμύγδαλο φιλέ ή κακάο ή ότι άλλο θέλουμε!

Καλή σας απόλαυση!!!

  • Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και στο http://czervas.gr/glyka-nystisimi-toyrta-sokolata/ Περισσότερες συνταγές στο σάιτ czervas.gr ή στην σελίδα στο fb ” Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων “

Comments are closed.