ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντιπλημμυρικά έργα από  την Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

«Η κλιματική αλλαγή επιβάλει την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών που ήδη έχουν εκδηλώσει προβλήματα. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα, προσθέτοντας ότι: «έτσι, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 800.000 ευρώ στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας.

Τα έργα έχουν ως στόχο την ορθή διαχείριση των όμβριων υδάτων του καταστρώματος της Νέας Εισόδου και των όμβριων υδάτων της ευρύτερης περιοχής που απορρέουν πάνω σ’ αυτήν.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το σημαντικότερο κομμάτι, που αφορά την ορθολογική απορροή των όμβριων υδάτων στον κόμβο της Διασποράς, όπου με κατάλληλα τεχνικά μέσα οδηγούνται στον Ποταμό Άρι.

Αυτό το διάστημα εκτελείται το τελευταίο τμήμα έργου μεταξύ της οδού Αρτέμιδος και εγκαρσίου οχετού, που οδηγεί τα όμβρια ύδατα προς τη Δυτική Παραλία.

Έως τις 20 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της, το σημαντικό αυτό έργο  αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με κύριο στόχο την προστασία των πολιτών, που αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

 

 

Comments are closed.