ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λογοτεχνική βραδιά στον Αγρίλη αφιέρωμα στους εκλιπόντες Τριφύλιους πεζογράφους

0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε στον Αγρίλη η λογοτεχνική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους εκλιπόντες Τριφύλιους πεζογράφους, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη, την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και τη Φιλιατρινή Λογοτεχνική Συντροφιά, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ.

Η εκδήλωση άνοιξε με προσφώνηση του προέδρου του Ο.Φ.Α. Κώστα Μαλάμου και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Τάσου Λέρτα.

Στο πρώτο μέρος μίλησε με θέμα «Τριφυλιακή πεζογραφία – εκλιπόντες τριφύλιοι πεζογράφοι», ο συγγραφέας Κώστας Ζωτόπουλος και στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Τέλης Γκιουλής με θέμα «Τριφυλιακός Τύπος – εφημερίδες και περιοδικά – εφαλτήριο ανάπτυξης της τριφυλιακής λογοτεχνίας».

Μεσολάβησε σύντομο μουσικό διάλειμμα, όπου ο πιανίστας Λούης Γουντγκέιτς ερμήνευσε κλασικά κομμάτια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με παρέμβαση του λογοτέχνη Αντώνη Γιαννόπουλου και ακολούθησε η εισήγηση του Θανάση Τερζάκη για το πεζογραφικό έργο του Θέμη Τριφύλιου, που καταγόταν από τον Πύργο Τριφυλίας. Μετά ο συγγραφέας Κώστας Καπελούζος μίλησε για το πεζογραφικό έργο του Τίτου Αινεία, που καταγόταν από την Σαϊδόνα της Μάνης και που μεγάλωσε στα Φιλιατρά. Τέλος, ο λογοτέχνης Κώστας Κόλλιας-Ερανιώτης αναφέρθηκε διεξοδικά στο πεζογραφικό έργο του Παναγιώτη Μελτέμη, που καταγόταν από το Κοπανάκι και που φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννηση και σαράντα από τον θάνατό του. Την εκδήλωση συντόνισε ο Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης.

Comments are closed.