ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέος πόλεμος «συστημάτων» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τον κοριό στο γραφείο Αλειφέρη

0

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ… νίκη, στην πλευρά Αλειφέρη, μπορεί να πιστωθεί η άσκηση ποινικής δίωξης, για τον «κοριό»  που είχε τοποθετηθεί στο γραφείο της, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η Περιφερειακή Αρχή βέβαια, έχει άλλη άποψη,  με τις δυο πλευρές να καταγγέλλουν «συστήματα» και να φορτώνουν με αιχμηρά βέλη τις… φαρέτρες τους!
Από τη μία, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, η οποία παρά το «τσουνάμι» των εξελίξεων που είχε ως αποτέλεσμα, η καταγγελία της, στις Εισαγγελικές Αρχές, δεν παραιτήθηκε και παραμένει, έστω και με τις λιγοστές πια αρμοδιότητες, στη θέση της, θέλοντας όπως επισημαίνει, να διαμηνύσει πως δεν «φοβάται» τίποτε και πως έχει δίκιο… και από την άλλη, όσοι πρόσκεινται στην πλευρά του περιφερειάρχη, κάνουν λόγο για αργομισθία και επιμένουν πως ο «κοριός» είναι ένα φιάσκο, που σύντομα θα καταρρεύσει!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

«Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολούθησης του γραφείου μου μέσω εγκατεστημένου «κοριού», θεσμικά και υπεύθυνα,   ενημερώνω με την ανακοίνωσή μου αυτή, ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια  Καλαμάτας, η κα Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, άσκησε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησης, κατ’ αρθ.370Α και παρήγγειλε κύρια ανάκριση, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή.  Αυτό που απομένει, είναι η αποκάλυψη των δραστών.

Όπως έχω δηλώσει, σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι το απόρρητο της διαδικασίας που επιβάλουν οι νόμοι. Όμως αυτή η εξέλιξη, αυτονόητο είναι, ότι δεν επιβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, που μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να αντιστρέψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της δικής μου καταγγελίας. Εγώ καλώ και πάλι όλους όσοι δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Αυτό, επιβάλει o στοιχειώδης  σεβασμός στη θεσμική θέση που υπηρετούν αλλά και η δημοκρατική  λειτουργία, η πολιτική λογική και η ηθική. Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, τίθεται, ακόμα και για εκείνους που ήθελαν να τοποθετούνται διαφορετικά, μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη γνώση και στη  παραπλάνηση. Η δική μου καταγγελία έφερε την αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας που ελάμβανε χώρα μέσα στη δομή της Περιφέρειάς μας και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους. Δίδει τη δυνατότητα  να κάνουν τις επιλογές τους και να τοποθετηθούν. Από την τοποθέτηση καθενός πλέον θα διαφανεί, ποιοι επιλέγουν  να ταυτισθούν με τη συγκάλυψη της αθλιότητας,  ποιοι με υστεροβουλία – απρόσφορη όμως-  πάλι θα σιωπήσουν… υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως, η στάση του καθενός μας σε ένα τέτοιο θέμα, δεν κρίνεται μόνο στον ούτως ή άλλως πρόσκαιρο πολιτικό μας βίο. Σε αντίθεση με την επίσημη και ανώτατη έκφραση της Περιφέρειας, οι πολίτες  στο σύνολό τους ,έχουν ήδη επιλέξει την καταδίκη της αθλιότητας και το προσλαμβάνω αυτό καθημερινά», ανακοίνωσε η Ελένη Αλειφέρη, η οποία κάνοντας λόγο για μια πρώτη δικαίωση, κάλεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ,  την πλευρά Τατούλη, να ζητήσει συγγνώμη.

ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΗΡΘΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής βέβαια, όχι μόνο δε ζητήθηκε συγγνώμη, αλλά εκδόθηκε μια ανακοίνωση, η οποία με ύφος… Σαιξπηρικό, αφήνει υπόνοιες «σάπιου» συστήματος και προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, καταγγέλλει την κα Αλειφέρη, που δεν παραιτείται, ως αργόμισθη! «Η αργόμισθη κατ’ απονομή αντιπεριφερειάρχης κα Αλειφέρη, με τη σημερινή της (χθεσινή) ανακοίνωση, εκφράζει την αγωνιώδη της προσπάθεια να εμπλέξει τη νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης, με την πολιτική επιβίωσή της, καταφεύγοντας σε μια ανοίκεια και ανερμάτιστη επίθεση προς την Περιφερειακή Αρχή.

Είναι προφανές, ότι ο μόνος στόχος της επίθεσης του «συστήματος Αλειφέρη», είναι να κρατήσει πάση θυσία την καρέκλα της.

Για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτεται ότι μοναδικός της στόχος είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην Περιφερειακή Αρχή, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την ουσία, μεταχειριζόμενη το απόρρητο της διαδικασίας κατά πώς τη βολεύει, υποπίπτοντας σε θεσμικές αντινομίες.

Πέραν τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ότι αφορά το σεβασμό της για τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη.

Θυμηδία προκαλεί τέλος, η παταγώδης αποτυχία της, να τεκμηριώσει νομικά τους ισχυρισμούς της, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας, μη σεβόμενη τη θεσμική λειτουργία των Δικαστικών Αρχών.

Το «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» είναι προφανές ότι έχει πέσει στο κενό», καταλήγει στην πολύ σκληρή ανακοίνωσή του για το θέμα, το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.