ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oι καταγγελίες του αγγειοχειρουργού σοκάρουν και δημιουργούν ερωτήματα: Ποιοι και γιατί αμαυρώνουν την εικόνα και υποβαθμίζουν το νοσοκομείο Καλαμάτας!

0
  • ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΖΟΥ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» Η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ

  • ΚΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΥΝΙΚΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ»

ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να συμμερίζεται τις απόψεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της προέδρου του Ντίνας Αποστολοπούλου, διευθύντριας της Α΄ Παθολογικής Κλινικής, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.

Παρ’ ότι στις απαντήσεις του στη «Φ» για το ζήτημα με τον αγγειοχειρουργό Κων. Οικονόμου, που έχει μπει στο στόχαστρο της Ντ. Αποστολοπούλου, και όχι μόνο, ήταν φειδωλός, δεν έκρυψε την αγωνία του για όσα συμβαίνουν μεταξύ στελεχών του χειρουργικού τομέα, τονίζοντας ότι οι μικροσκοπιμότητες που οδηγούν συχνά στην «έκθεση» του Νοσοκομείου και προκαλούν αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία, δεν πτοούν τη διοίκηση στην προσπάθειά της για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, παρ’ ότι αμαυρώνουν την εικόνα του, αφήνοντας έκθετους ανθρώπους και καταστάσεις…».

Μάλιστα ο Γιώργος Μπέζος φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική του Επιστημονικού Συμβουλίου και της διευθύντριας της Α΄ Παθολογικής, σε σχέση με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τον αγγειοχειρουργό, ο οποίος ουσιαστικά καταγγέλλει ότι δέχεται «πόλεμο» από την κα Αποστολοπούλου κάτι που δυσχεραίνει το έργο του και επιδρά αρνητικά στην ασφαλή θεραπεία των ασθενών του.

Σηματοδότησε δε αυτή την αντίθεση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τους «πρωταγωνιστές» αυτών των περιστατικών «φωτογραφίζοντας» μάλιστα την διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής και πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου Ντίνα Αποστολοπούλου, καθώς και του πρ. διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής Κων. Αποστολόπουλο. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τη στιγμή που όλων των εργαζομένων η βούληση, είναι το Νοσοκομείο να πάει μπροστά, αναφορές και διαπληκτισμοί, που πηγάζουν από ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα εντός του ιδρύματος, θολώνουν αυτήν τη δυναμική του εικόνα».

Επεσήμανε μάλιστα, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους πως «το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μπορεί και θα πάει μπροστά».

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ»

Όμως, παρ’ ότι στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Γεωργίας Αναγνωστοπούλου παρατέθηκαν και αποσπάσματα των καταγγελιών, κατά της προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, δεν δόθηκε επίσημα κάποια πειστική απάντηση από αυτό, παρά μόνο μισόλογα για τη μη σύσταση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και για παράνομη λειτουργία του αγγειοχειρουργού, ο οποίος όμως εδώ και 3,5 χρόνια λειτουργεί στο Νοσοκομείο με σημαντικό χειρουργικό έργο, παρά τα εμπόδια που τίθενται το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα τα αποσπάσματα της αναφοράς του Κων. Οικονόμου προς τη διοίκηση, το Επιστημονικό Συμβούλιο και την Ιατρική Υπηρεσία, στα οποία πολλά ερωτήματα δημιουργούνται για τη διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής και προέδρου του Ε.Σ. Ντίνας Αποστολοπούλου, σοκάρουν κυριολεκτικά, αφού από αυτά προκύπτει ότι η ασφαλής θεραπεία των ασθενών του, ουσιαστικά τίθεται σε κίνδυνο, από αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και αθέμιτες πρακτικές των καταγγελλομένων.

ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όλοι οι παροικούντες, ξέρουν ότι υπάρχει ένα αλισβερίσι αλληλοεξυπηρετήσεων μεταξύ του κ. Αποστολόπουλου και της κας Αποστολοπούλου. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια, παρέμεναν σε θεσμικές θέσεις, όπως διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου. Θεωρώ, ότι από τα παραπάνω πρόσωπα, μου γίνεται προσωπική επίθεση, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των αγγειοχειρουργικών ασθενών. Αλλωστε εντελώς κυνικά στο ύφος της προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου, κας Αποστολοπούλου, θεωρεί δευτερεύον το φλέγον ζήτημα της νοσηλείας των αγγειοχειρουργικών ασθενών, αδιαφορώντας δηλαδή, για τις ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών αυτών, προσπαθώντας μόνο και μόνο, να σταματήσει η λειτουργία της αγγειοχειρουργικής, ταλαιπωρώντας έτσι, τον κόσμο της Μεσσηνίας, με το να αναγκάζεται να πηγαίνει στην Αθήνα ή στην Πάτρα όπως συνέβαινε προ της έλευσής μου, εδώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κάνει λόγο για κατάπτυστη και συντονισμένη από το «δίδυμο», όπως τους χαρακτηρίζει, Ντ. Αποστολοπούλου και Κων. Αποστολόπουλο, ομόφωνη απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στοχεύει στην προσωπική μου υποβάθμιση, την υποβάθμισή του Νοσοκομείου και τη συκοφάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν, σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου με προβλήματα αγγειακού συστήματος».

Από μόνες τους οι αποκαλύψεις είναι φανερό πως αποτελούν σοβαρό ζήτημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, την ευθύνη διοίκησης του οποίου έχει η διοίκηση και πρωτίστως ο διοικητής Γιώργος Μπέζος.

Η έκφραση δημόσιας δυσαρέσκειας είναι ατελής ενέργεια και απαιτείται η διεύρυνση των καταγγελιών και η λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του προβλήματος, καθώς η κόντρα, μεταξύ γιατρών παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις, κάτι που ασφαλώς αμαυρώνει την εικόνα του Νοσοκομείου.

Όπως, βεβαίως, θα πρέπει να διερευνηθούν και άλλες καταγγελίες ασθενών και των οικογενειών τους για επί μέρους ζητήματος και συμπεριφορές που «ακουμπάνε» και την πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, κυρίως υπό την ιδιότητά της, ως διευθύντρια της Α΄ Παθολογικής Κλινικής.

Αν ο  διοικητής Γ. Μπέζος ανεχτεί τα… παρατράγουδα, είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί! Πρέπει, όχι μόνο να… τραβήξει το αυτί κάποιων που λειτουργούν με αντιδεοντολογικά κριτήρια και συμπεριφορές, αλλά να προσγειώσει στην πραγματικότητα, αυτούς που θεωρούν… βιλαέτι τους το Νοσοκομείο! Κάθε ανοχή θα επιβαρύνει την κατάσταση και θα διευρύνει την ανασφάλεια της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο Νοσοκομείο και αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες και για τη δημόσια υγεία και για την εικόνα του ιδρύματος, η οποία «θολώνει» από συμπεριφορές και πρακτικές «τύπου Αποστολόπουλου». Απαιτούνται, λοιπόν, βούληση και αποφάσεις «εδώ και τώρα», κύριε Μπέζο!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Υ.Γ.: Η «ΦΩΝΗ» έχει στηρίξει (και όχι πάντοτε χωρίς κόστος) το Νοσοκομείο από τα πρώτα του βήματα, όταν δεχόταν λυσσαλέες επιθέσεις, από συμφέροντα και κάποιους μικροπρεπείς. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι η δημόσια υγεία είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορούμε να απολαμβάνουμε ως κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα όπου ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους, φθάνει ακόμη και σε ακρότητες. Η προσπάθεια για να κρατηθεί το νοσοκομείο Καλαμάτας σε υψηλό επίπεδο είναι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη και ειδικά επί ημερών του διοικητή Γιώργου Μπέζου, τον οποίο στήριξαν και στηρίζουν αδιακρίτως τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις. Εχει, λοιπόν, την έξωθεν καλή μαρτυρία και έχει να επιδείξει σημαντικό και μετρήσιμο έργο σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, και χωρίς δική του ευθύνη, υπάρχουν ελλείμματα στο Νοσοκομείο κυρίως ως προς την ιατρονοσηλευτική στελέχωση και λειτουργία του, λόγω των μνημονιακών περιορισμών! Χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια βελτίωσης και σε αυτό τον τομέα ο κ. Μπέζος, έρχεται, προφανώς, αντιμέτωπος με ανεπίτρεπτες συμπεριφορές γιατρών, μικροσυμφέροντα και προσωπικές συγκρούσεις και επιλογές, που, δυστυχώς, δεν προσφέρουν υπηρεσίες σωστές ούτε στους ασθενείς, ούτε συμβάλλουν στη συνολική προσπάθεια για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Μεσσηνία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Comments are closed.