ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενώ στην Κυπαρισσία κρατά γερά τα σκήπτρα η Ανω Πόλη… Οσο πιο νότια τόσο αυξάνεται το τουριστικό προϊόν στη δυτική Μεσσηνία

0

 ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ προϊόν προβάλλουν και προωθούν οι συλλογικές προσπάθειες στην Τριφυλία, ενώ στην νότια Μεσσηνία οι παραλίες αυτή την εποχή γέμισαν από κόσμο. Οι ακτές ωστόσο δεν παρουσιάζουν παντού την ίδια πληρότητα καθώς οι λουόμενοι προτιμούν και ήσυχες γωνιές της περιοχής με λιγότερο κόσμο.

Ρεπορτάζ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η ΝΟΤΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΠΥΛΙΑ… ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ

Όσο πλησιάζουμε στον 15αύγουστο τόσο αυξάνεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο τόσο του άξονα Καλονερού-Τσακώνας, στον δρόμο Φιλιατρών-Μαράθου-Γιάλοβας, ενώ οι πληροφορίες είναι ενθαρρυντικές από τις καταγάλανες ακτές μας.

Όπως μας ενημέρωσε ο συνεργάτης μας Δημήτρης Μ. στο Πετροχώρι, Αμμοθίνες, Χρυσή Ακτή, αλλά κυρίως σε κοντινές ακτές ο κόσμος φουλάρει τις παραλίες μέχρι τις 9 το βράδυ λόγω της ανόδου θερμοκρασίας. Μάλιστα η φωτογραφία που δημοσιεύουμε με το φωτισμένο καράβι στην ακτή είναι ενδεικτική του κλίματος. Πρωταθλήτρια πάντως σε τουρισμό αναδεικνύεται φέτος η Γιάλοβα με την Πυλία, ενώ η Βοϊδοκιλιά παρότι δεν έχει καντίνες ή υποδομές δεν βρίσκεις χώρο για την ξαπλώστρα σου ή την σκηνή σου ιδίως τις ώρες αιχμής…Μεγάλη είναι η κίνηση από επισκέπτες τόσο από Ελλάδα και εξωτερικό στις Αμμοθίνες, Γιάλοβα, Ρωμανού που αποτελούν must τουριστικό προορισμό.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

filiatra-paralia

Οργανωμένες από την πλευρά των επαγγελματιών που προσφέρουν ξαπλώστρες κι ομπρέλες πληρώνοντας μόνο το τίμημα του καφέ με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι οι παραλίες στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου. Κόσμο από το εξωτερικό συγκεντρώνει το κάμπινγκ στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, καθώς δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

ΟΙ παραλίες στο Καλονερό μαζί με τα καταστήματα εστίασης είναι πόλος έλξης των τουριστών, κυρίως των Ελλήνων, αλλά γενική εκτίμηση είναι ότι η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι χωρίς όμως υπερβολές. Το ίδιο συμβαίνει στις παραλίες του Αη Λαγούδη, Γιαννίτσαινα, Στόμιο Φιλιατρών και Αγρίλι.

Αρκετοί εγχώριοι επισκέπτες παρότι διαμένουν σε φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα διστάζουν να ξοδέψουν καθώς το οικονομικό ζήτημα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ακόμα και για καφέ καθώς για μια 4μελή οικογένεια μόνο τα ροφήματα ξεπερνούν τα 12 ευρώ και για αυτό προτιμούν πλατείες ή άλλες περιοχές.

Αυξητική εικόνα πάντως, που ξεπερνά το 10%, έχει η περιοχή της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, η οποία αποτελεί χάρη στις επενδύσεις των επαγγελματιών πόλο προσέλκυσης επισκεπτών για φαγητό με θέα και μουσική.

Comments are closed.