ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων… Στο…  πορτοκαλί η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος!

0

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

ΜΕ ΤΑΡΑΧΗ και δικαιολογημένη αγωνία και οι Μεσσήνιοι, όπως όλοι οι Έλληνες πια, παρακολουθούν μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, τις ανακοινώσεις των αρμοδίων φορέων, αναφορικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς. Μια από αυτές τις ημέρες, είναι η σημερινή για την περιοχή μας, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, ο κίνδυνος, είναι πολύ υψηλός, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας, αλλά  και της Πελοποννήσου έχει… σκαρφαλώσει στην κατηγορία 4!
Αξίζει να σημειωθεί, πως στις περιοχές που… απειλούνται, όπως αυτές προέκυψαν από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών, απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων!

xarths-prognosis-pyrkagias-paraskeyh

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ  Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ

 

  1. Ο ορεινός όγκος του Ταϋγέτου: περικλείεται από τα κοινά διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Μεσσηνίας με εκείνες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, στα όρια των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Άλλωστε, προχθές, σε δύσβατη περιοχή στη θέση «Τραγοβούνι», ξέσπασε πυρκαγιά, στο ίδιο σημείο που είχε καεί το 2007, με παλιούς κορμούς να σιγοκαίνε μέχρι χθες το πρωί, αν και ήταν σε πλήρη έλεγχο!
  1. Δήμος Μεσσήνης

– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα διοικητικά όρια των οικισμών Μάκραινα – Κάτω Βούταινα – Πλατανόβρυση – Κεφαλόβρυσο –Λυκουδέσι, στην ευρύτερη περιοχή του Αριστομένη, όπως και η δασική περιοχή στα όρια Πλατανόβρυσης – Χορεύτρας – Ράδου – Κουτήφαρι–Κεφαλόβρυσου, στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

– Η δασική περιοχή που περικλείεται στα  διοικητικά όρια των οικισμών Μαγγανιακού – Αρσινόης – Μαυροματίου – Πετράλωνων στην Δημοτική Ενότητα  Ιθώμης) και

– Η δασική περιοχή Λυκόδημου στο Πεταλίδι.

  1. Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος

  – Ο ορεινός όγκος Μαγκλαβά

  1. Δήμος Καλαμάτας

– Οι δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών

  1. Δήμος Οιχαλίας

– Οι δασικές περιοχές Νέδας – Σκληρού – Κακαλετρίου – Δασοχωρίου – Μέλπειας έως Αγ. Θεοδώρα Βάστα στην Ενότητα της Είρας και

– Το δασικό οδικό  δίκτυο  Δασοχωρίου – Καρνασίου στην Ανδανίας.

  1. Δήμος Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας

– Η δασική περιοχή που περικλείεται από τα διοικητικά όρια των οικισμών Μεταμόρφωσης – Μεταξάδας – Χώρας – Μουζακίο υ-Χριστιανουπόλεως στις Ενότητες, Παπαφλέσσα – Νέστορος – Φιλιατρών και

– Η δασική περιοχή από οικισμό Μάλη στα Φιλιατρά, προς τους οικισμούς Παλαιό Λουτρό – Φλεσσιάδα.

  1. Δήμος Πύλου-Νέστορος

–  Η περιοχή του Προφήτη Ηλία στον οικισμό Χανδρινού στα Χιλιοχώρια

– Η περιοχή Αγίου Νικολάου στην Πύλο και

– Η περιοχή Μαυροβουλίο υ- Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς στην Κορώνη

  1. Δήμος Τριφυλίας

– Η δασική περιοχή από τον οικισμό Μάλης Φιλιατρών προς οικισμούς Κερασέας και Περδικονερίου Κυπαρισσίας

– Το παραλιακό δάσος του οικισμού της Ελαίας και η δασική περιοχή του οικισμού Σιδηροκάστρου στην Αυλώνα πλησίον Κοιμητηρίου.

– Το δάσος «Πηγαδούλιας – Παναγιάς» πλησίον του οικισμού Αγαλιανής επίσης στην Αυλώνα και

– Οι δασικές περιοχές οικισμών Σελλά και Καλογερεσίου στην κοινότητα Τριπύλας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Από την πλευρά τους, οι φορείς, συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών και άλλα, καλώντας τους, να τηλεφωνήσουν αμέσως στην Πυροσβεστική στο 199, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

Comments are closed.