ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα στην Πελοπόννησο!

0

ΜΟΝΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ…

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Γ.Γ.Π.Π.).

xarths-problepshs-pyrkagias-sabbato

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος παραμένει πολύ υψηλός για την Πελοπόννησο (πλην Μεσσηνίας) και Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία με εξαίρεση το νότιο τμήμα).

Συγκεκριμένα κατά  Περιφέρεια σύμφωνα με το χάρτη της Γ.Γ.Π.Π. θα έχουμε:

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
– Περιφέρεια Αττικής
– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
– Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία)
– Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

Comments are closed.