ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μία σούπα από τον Ιπποκράτη κι ένα μοναδικό κοκτέιλ, για αποτοξίνωση

0

Μπορεί να μην ξέρουμε επακριβώς τι εννοούμε τοξίνες ή γιατί χρειάζεται αποτοξίνωση ανά διαστήματα ο οργανισμός  μας,  υποψιαζόμαστε όμως – κι αρκεί να το σκεφτούμε – ότι το νερό που πίνουμε περιέχει χλωριούχες ενώσεις, τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώμε περιέχουν παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα, τα ζωικής προέλευσης προϊόντα αντιβιοτικά, ενώ ακόμα και τα αντικείμενα, όπως τα πλαστικά, τα καθαριστικά προϊόντα είναι φορείς βλαβερών ουσιών.

Της Νέλης Antone, νοσηλεύτριας

Κι αν δεν το υποψιαζόμαστε με το νου το αισθανόμαστε στην υγεία μας, στη διάθεσή μας αλλά και στην όψη μας. Σε αντίθεση με τον κοινωνικό οργανισμό, στον ανθρώπινο έχουμε σαφείς και αποδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης. Η αποτοξίνωση, εν προκειμένω, είναι τόσο σημαντική, όσο και απλή…

Με τον όρο τοξίνες εννοούμε κάθε χημική ουσία που εισέρχεται στον οργανισμό μας,  μέσω της τροφής, του αέρα και του νερού και μπορεί να τον βλάψει αλλά και οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται μέσα μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ανάγκη.

Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες, μπορεί να μετατραπούν σε τοξίνες, αν τις λάβουμε σε υπερβολικές ποσότητες ή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα νεφρά είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, οι αφανείς ήρωες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αποτελούν τον πυλώνα της μεταβολικής υγείας, φιλτράρουν το αίμα από τοξίνες και άλλα απόβλητα, ρυθμίζουν την πίεση και ενεργοποιούν τη βιταμίνη D, η οποία σε συνεργασία με τη βιταμίνη C προστατεύουν από την οστεοπόρωση

Αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως, οι τοξίνες μπορεί να συσσωρευθούν στο σώμα και να προκαλέσουν προβλήματα, όπως πέτρες στα νεφρά και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο καθαρισμός των νεφρών σας βοηθά να αποβάλλετε αυτές τις τοξίνες.

Το να απαλλάξουμε το σώμα μας από τις τοξίνες, βέβαια,  δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη «βγάλουμε», τρώγοντας μόνο φρούτα και επισκεπτόμενοι συχνά την τουαλέτα. Αρκεί να απομακρύνουμε από τη διατροφή μας τροφές που «κουβαλούν» τοξίνες (ζάχαρη, κόκκινο κρέας, αυγά, άλευρα)  και ταυτόχρονα να αυξήσουμε τις φυσικές τροφές εκείνες, που και νόστιμες είναι και αποβάλλουν τις τοξίνες

Το πιο σημαντικό είναι η κατανάλωση άφθονου νερού. Αυτό θα σας εξασφαλίσει καλύτερη υγεία των νεφρών για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Αλλά μόνο το νερό δεν φτάνει.

Ελέγξτε τους  πιο επικίνδυνους εχθρούς που επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία των νεφρών:

Ζωικές πρωτεΐνες και γενικά πάρα πολύ πρωτεΐνη, αλάτι, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αεριούχα ποτά, η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, αλκοόλ, ναρκωτικά και φάρμακα, καφεΐνη, τσιγάρα.

Βελτιώστε τη λειτουργία των νεφρών σας με τη βοήθεια των καλύτερων φίλων τους: Κάλιο, μαγνήσιο, καθαρό νερό, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα.

Η πιο δημοφιλής και  θεραπευτική σούπα για αποτοξίνωση:

Η σούπα του Ιπποκράτη

ΥΛΙΚΑ

1 πατάτα με τη φλούδα

2 καρότα

2 κολοκυθάκια

2 κρεμμύδια

4 κλωνιά φρέσκο σέλινο

1/2 μάτσο μαϊντανό

5-6 φύλλα μαρουλιού ή παντζαριού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβετε τα λαχανικά  σε κομμάτια και τα σιγοβράζετε για 1 ώρα σε νερό. Προσθέτετε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

Κοκτέιλ αποτοξίνωσης

ΥΛΙΚΑ

1 μπανάνα

1 λεμόνι,

Λίγο μέλι

2 πορτοκάλια

Φυσικός χυμός ανανά

Πάγος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάλτε την μπανάνα σε μπλέντερ και μετά τον χυμό ανανά και το χυμό του πορτοκαλιού και λεμονιού που στύψατε.  Στη συνέχεια βάλτε πάγο και λίγο  μέλι και το κοκτέιλ είναι έτοιμο.

Comments are closed.