ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη στο πορτοφόλι σας. Ο Ήλιος όμως μπορεί!

0

Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία. Ίσως να μην πεθαίνει και ποτέ. Και αυτό είναι το πιο σωστό να υποστηρίζει κάποιος.
Η έλευση ή καλύτερα η φανέρωση της οικονομικής κρίσης στη ζωή μας, με τη βιαιότητα του ξαφνικού και την απανθρωπιά της απόγνωσης, μας αποκαθήλωσε όλους από τους ψεύτικους θρόνους μας. Πλαστή οικονομική ευμάρεια, ζωή με δανεικά, ζωή χωρίς ιδανικά.
Αυτόματα όλοι προσγειωθήκαμε σε μια πραγματικότητα άβολη, απροσδιόριστη και με φοβικά χαρακτηριστικά.
Το μυαλό άρχισε να δουλεύει και να ψάχνει λύσεις που να κάνουν την καθημερινότητα εφικτή και υποφερτή. Πως και από πού θα εξασφαλίσω χρήματα; Πως θα κάνω οικονομία; Τι πρέπει ν’ αλλάξω στην καθημερινότητα μου, για να μπορώ να προσφέρω στην οικογένεια μου τα απαραίτητα;

Και κάπως έτσι αρχίσαμε να μιλάμε για τη λεγόμενη πράσινη ενέργεια και γενικότερα τις ήπιες μορφές ενέργειας. Λόγος γινόταν βέβαια από καιρό. Αλλά ήρθε η ανάγκη και η κουβέντα γενικεύτηκε.
Και τότε, σαν να κοιτάξαμε όλοι ψηλά, τρόπος του λέγειν. Και είδαμε τον ήλιο. Τρόπος του λέγειν, γιατί με γυμνά μάτια δεν μπορείς φυσικά να τον δεις. Και ανακαλύψαμε ξανά αυτό που δισεκατομμύρια χρόνια προσφέρει ο ήλιος στη γη.
Τη θερμότητα και την ενέργεια του. Και μάλιστα δωρεάν και χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μάλιστα, η χρήση της ηλιακής ενέργειας μπορεί να καλύψει δύο τουλάχιστον ανάγκες. Την ανάγκη σε οικονομική απόδοση και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, ειδικά τώρα που άρχισε να χτυπάει το καμπανάκι λόγω της ασυδοσίας μας.
Και χωρίς να είναι κούκος, άρχισε να φέρνει την άνοιξη στα πορτοφόλια πολλών ιδιοκτητών ακινήτων, που εγκατέστησαν ηλιακά συστήματα για να συλλέγουν και να αξιοποιούν τη δωρεάν παροχή του ήλιου, την ηλιακή ενέργεια. Και τα συστήματα αυτά είναι οι γνωστοί μας ηλιακοί θερμοσίφωνες https://www.agelopoulos.gr/iliakoi-thermosifones.html

Είναι απλές και αποδοτικές συσκευές που εξασφαλίζουν οικονομία στα νοικοκυριά, με τη δραματική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, και συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού χάρη σε αυτούς αποφεύγεται η έκλυση δεκάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό τόπο για χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας που έχει, γεγονός το οποίο επιτρέπει την απόλυτη εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας από τους σύγχρονους ηλιακούς συλλέκτες.
Σε αυτόν λοιπόν τον ευλογημένο τόπο, δεν γίνεται να βρισκόμαστε σε οικονομική δυσπραγία και να μην αξιοποιούμε ένα δώρο, που μας παρέχεται απλόχερα και αφορά όλους.
Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες δεν απαντούν σε όλα μας τα προβλήματα. Μας λύνουν όμως κάποια πολύ σημαντικά, ειδικά για όσους έχουν πολυμελή οικογένεια. Δωρεάν ζεστό νερό όλη μέρα, κάθε μέρα, είναι μια παροχή που δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη και αναξιοποίητη.

Αναλυτική ενημέρωση για ηλιακούς θερμοσίφωνες: Αγγελόπουλος

Comments are closed.