ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν υιοθετήσεις ένα σκύλο μαζί με τον σύντροφό σου

0

Σκέφτεστε να κάνετε ένα μεγάλο βήμα στη σχέση σας υιοθετώντας ένα κατοικίδιο σκύλο Προτού προχωρήσετε τη διαδικασία όμως, θέστε τα εξής ερωτήματα στον εαυτό σας. Το να υιοθετήσετε έναν σκύλο είναι πράγματι εντυπωσιακό και μια ευχάριστη αλλαγή στην καθημερινότητα σας όμως, όχι κάτι που πρέπει να κάνετε παρορμητικά χωρίς να λάβετε υπόψιν κάποιες παραμέτρους ειδικά αν θέλετε να το κάνετε με το άλλο σας “μισό”. Για να διασφαλίσετε ότι ο τετράποδος φίλος σας θα έχει ό,τι χρειάζεται και θα είναι υγιής και χαρούμενος υπάρχει μια λίστα με ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πρώτα στον εαυτό σας και είναι οι εξής:

Τί πρέπει να αναρωτηθώ πριν πάρω έναν σκύλο;
Αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι μαζί με τον σύντροφο σας, είναι μερικές πρακτικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε πρώτα:

1. Έχετε με τον σύντροφο σας προοπτικές μακροχρόνιας σχέσης ;
Αν δεν φαντάζεστε τον εαυτό σας να είναι για πολλά χρόνια με τον σύντροφο που έχετε επιλέξει ίσως δεν είναι καλή ιδέα να δεσμευτείτε μαζί του υιοθετώντας ένα σκυλάκι. Οι περισσότεροι σκύλοι ζουν τουλάχιστουν 10 χρόνια γι’αυτό μην προχωρήσετε στην υιοθεσία αν δεν είστε απόλυτα βέβαιοι ότι μπορείτε να τον φροντίσετε για το υπόλοιπο της ζωής του.

2. Έχετε τον χρόνο να αφιερωθείτε στο κατοικίδιο σας ;
Δεν αποτελεί μόνο μακροχρόνια δέσμευση το να είστε αφεντικό ενός σκύλου αλλά, οφείλετε να του αφιερώνετε πολύ χρόνο καθημερινά για το φαγητό του, τη βόλτα του, την υγεία του και την εκπαίδευση του. Επίσης σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε λίγη απο την αυθορμητικότητα σας στις εξόδους, γιατί θα πρέπει να γυρίζετε σπίτι για να τον βγάζετε έξω.

3. Είστε άνετος όσον αφορά στα οικονομικά σας ;
Το να έχετε έναν σκύλο αποτελεί ένα αρκετά δαπανηρό τόλμημα αν υπολογίσετε τα έξοδα για την ξηρά τροφή του ( δείτε εδώ ενδεικτικές τιμές: https://www.petvet24.gr/category/skylos/skylotrofes/xira-trofi-skulou ), τα παιχνίδια του και τη κτηνιατρική του φροντίδα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να συζητάτε ελεύθερα με τον σύντροφο σας για τα οικονομικά σας, έτσι ώστε να διαβεβαιώνεστε ότι οι ανάγκες του μικρού σας φίλου μπορούν να καλυφθούν.

4. Τι είδους σκύλο επιθυμείτε ;
Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτιμήσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής του ζωής. Η επιλογή της ράτσας ενός σκύλου που ίσως σκέφτεται να υιοθετήσει είναι ένας εξ’ αυτών και πρόκειται για μια ξεκάθαρα υποκειμενική επιλογή. Καλό θα είναι λοιπόν, να συμφωνήσετε με τον σύντροφο σας όσον αφορά στη ράτσα του σκύλου που θα θέλατε να υιοθετήσετε. Τί βάζετε σε προτεραιότητα; Το να μη μαδάει πολύ; Να είναι δραστήρια η ράτσα του; Να είναι ιδιαίτερα έξυπνο ευφυές και εύκολα εκπαιδεύσιμο; Να είναι ένα μικρόσωμο σκυλάκι ή ένα μεγαλύτερου μεγέθους;

5. Ποιός από τους δύο θα αναλάβει την εκπαίδευση του ;
Ενώ και εσείς και ο άνθρωπος σας θα είστε τα αφεντικά του και θα φροντίζετε για τις ανάγκες του, γενικότερα αυτό που αποδίδει καλύτερα είναι ο ένας από τους δύο να είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εκπαίδευση του – τουλάχιστον μέχρι ο σκύλος σας να μάθει τα βασικά.

6. Τί σκοπεύετε να κάνετε σε περίπτωση διακοπών ;
Ποιός λοιπόν θα αναλάβει να προσέχει τον σκύλο σας όσο εσείς απολαμβάνετε τις διακοπές σας εκτός πόλεως; Βρίσκετε καλή ιδέα να τον πάτε σε κάποιο ξενοδοχείο σκύλων; Θέλετε μήπως να προσλάβετε κάποιον άνθρωπο σαν ‘’νταντά’’ σκύλων που θα σας τον προσέχει αποκλειστικά ή μήπως να τον αφήσετε σε κάποιο κοντινό και οικείο σας άνθρωπο; Οτιδήποτε αποφασίσετε αποτελεί καλή ιδέα αρκεί ο παιχνιδιάρης σκύλος σας να δέχεται φροντίδας και περιποίησης όσο καιρό θα είστε μακριά του. Δεσμευτείτε λοιπόν, όσον αφορά αυτό πριν τον αποκτήσετε.
Πράγματι είναι μια όμορφη σκέψη να θέλετε να προσθέσετε ακόμα ένα μελος στην οικογένεια σας και σαφέστατα μια ακόμα πιο όμορφη εμπειρία όταν θα συμβιώνετε και θα μεγαλώνετε μαζί με το σκυλάκι σας. Ωστόσο πρέπει και οφείλετε να είστε σίγουροι ότι θέλετε να δεσμευτείτε απέναντι του και εσείς αν μπορείτε μόνος σας, αλλά και ο σύντροφος σας αν αποφασίσετε να τον πάρετε μαζί.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.petvet24.gr

Comments are closed.