ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Τάσος Μαρκάκης για υποψηφιότητα Γιώργου Σκαλαίου κ.ά.

0

ΚΙ ΕΝΩ τα σενάρια με τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων Καλαμάτας δίνουν και παίρνουν, ακούστηκε ως κεραυνός εν αιθρία και το όνομα του Γιώργου Σκαλαίου.

ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ο φίλτατος Τάσος Μαρκάκης που με το οξυμένο πολιτικό του αισθητήριο παρενέβη στις εξελίξεις δίνοντας τη δική του άποψη.

Ο ΜΑΡΚΑΚΗΣ έχει κρίση και άποψη και το κυριότερο ξέρει να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας εκεί που συζητούνται αυθόρμητα τα ονόματα και όχι πίσω από τις βαριές κλειστές πόρτες εκείνων που νομίζουν ότι χαράζουν την πολιτική ενιότε ερήμην της κοινωνίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΑ με τον Τάσο Μαρκάκη και με την πολυετή εμπειρία του από την ενασχόλησή του με τα κοινά, μου είπε τα εξής:

«Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Σκαλαίος θεωρώ ότι θα είναι μια καλή υποψηφιότητα για την Καλαμάτα. Εχει ήδη μεγάλη εμπειρία ως αυτοδιοικητικός και ως δήμαρχος Θουρίας υπήρξε επιτυχημένος κατά γενική ομολογία. Η ομάδα αυτοδιοικητικών από τη Θουρία είναι πολιτικά παιδιά του, αφού αυτός τα ανέδειξε και σήμερα έχουν ρόλο στο Δήμο Καλαμάτας. Μπορώ να σου πω Θανάση πως το όνομα του Γιώργου Σκαλαίου για το Δήμο Καλαμάτας συζητείται ήδη αρκετά στα καφενεία και στις γειτονιές της πόλης, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα».

ΑΥΤΑ συνοπτικά μου είπε ο φίλτατος Τάσος Μαρκάκης, που θεωρεί το Γιώργο Σκαλαίο έμπειρο αυτοδιοικητικό και με πολιτική άποψη εμπεριστατωμένη που μπορεί να βοηθήσει στην αναπτυξιακή και προοδευτική κατεύθυνση προς το μέλλον που η Καλαμάτα στοχεύει να ακολουθήσει.

ΩΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ εκλογές πάντως έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο και ως τότε πολλά θα δούμε και θα ακούσουμε.

***

ΜΠΟΡΕΙ στην Καλαμάτα τα ονόματα των υποψηφίων να «σέρνονται» στην Τριφυλία όμως είχαμε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας, αυτή του Νίκου Λεβεντάκη, όπως μας ενημέρωσε ο ρεπόρτερ της «ΦΩΝΗΣ» Γιάννης Μποζίκας.

ΑΝΟΔΟΣ, ονομάζεται ο δημοτικός συνδυασμός του κ. Λεβεντάκη και φιλοδοξεί να είναι πολυσυλλεκτικός.

ΤΟ ΜΟΝΟ βέβαιο είναι πως η ανακοίνωση αυτής της υποψηφιότητας θα κινητοποιήσει και άλλους ενδιαφερόμενους να εκδηλωθούν, εκτός κι αν περιμένουν άλλους να το κάνουν για λογαριασμό τους!

***

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ και από πανηγύρια άλλο τίποτα ανά την ελλαδική επικράτεια και φυσικά τη Μεσσηνία, όπου τα πανηγύρια έχουν τα πρωτεία διαχρονικά.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ γεγονός το φεστιβάλ σύκου στον Πολύλοφο που φέτος έφτασε αισίως την 17η φορά που διοργανώνεται.

ΑΠΟ εκεί αναμένεται να παρελάσουν όλοι σχεδόν οι ενδιαφερόμενοι για χρίσματα και αξιώματα εν δυνάμει υποψήφιοι τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο ΠΟΛΥΛΟΦΟΣ εν ολίγοις θα είναι το κεντρικό σημείο συνάντησης, όπου οι πολιτικάντηδες θα δώσουν πάλι το ρεσιτάλ τους.

ΜΕΝΕΙ να δούμε αν θα τους πάρουν με τα… σύκα και πότε!

***

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ήταν και για πρώτη φορά πληρότητα στα ξενοδοχεία αν πιστέψουμε τις δηλώσεις του προέδρου των Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή στη «ΦΩΝΗ».

ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που γίνεται παραδοχή του γεγονότος ότι τουριστικά η Μεσσηνία ακόμα υστερεί και είναι επιτέλους καιρός κάτι να γίνει.

Η ΦΕΤΙΝΗ κατώτερη των περιστάσεων τουριστική κίνηση της Μεσσηνίας, τη στιγμή που η υπόλοιπα Ελλάδα τουριστικά απογειώνεται, επιβάλλεται να προβληματίσει και να αφυπνίσει.

ΕΙΝΑΙ καιρός πια οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να ασχοληθούν ως πρώτοι με ό,τι τους αφορά και όχι ως ουραγοί.

ΚΑΙ μακριά από πολιτικά παιχνίδια βέβαια.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.