ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλαματιανός 85χρονος μαραθωνοδρόμος τρέχει χωρίς στομάχι(!) και… μαγεύει!

0

ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» – ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΣΗ!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ τα 85 του χρόνια και συνεχίζει να τρέχει σε μεγάλες αποστάσεις, κάνοντας την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και όλη τη χώρα, υπερήφανη. Ο λόγος, για τον μαραθωνοδρόμο Παναγιώτη Δούση, ο οποίος όχι άστοχα, έχει χαρακτηριστεί ως υπερήρωας, αφού στην κυριολεξία, πετυχαίνει το απίστευτο, με το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΔΙΑΠΛΑΣΗ, να συμβάλει με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο, στο… θαύμα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Δούσης, που έχει κληθεί από ειδικούς στην Αμερική, για να διαπιστωθεί αν πραγματικά τρέχει χωρίς στομάχι(!) αφού αυτό, προφανώς και δεν συναντάται σε κανέναν άλλο αθλητή παγκοσμίως, έχει στο πλευρό του, το πρότυπο Κέντρο από την Καλαμάτα, χάρη στο οποίο, καταφέρνει το ακατόρθωτο… «Σε αυτήν την ηλικία, όταν παρουσιαστούν δυσκολίες και ειδικότερα τραυματισμοί, είναι δύσκολο να τις ξεπεράσεις κι εγώ τα κατάφερα, να ξεπεράσω έναν σοβαρότατο τραυματισμό, χάρη στη ΔΙΑΠΛΑΣΗ», είπε ο γνωστός μαραθωνοδρόμος, ευχαριστώντας το Κέντρο και ειδικότερα τον πρόεδρό του Βασίλη Τζωρτζάκη, τους γιατρούς και όλα τα στελέχη του, για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους! «Αν συνεχίζω σήμερα, στα 85 μου χρόνια να τρέχω, είναι χάρη στη ΔΙΑΠΛΑΣΗ, αφού αν δεν υπήρχε στον τόπο μας αυτό του αριστούργημα, αυτό το σπουδαίο συγκρότημα, εγώ θα είχα εγκαταλείψει από χρόνια», ανέφερε και μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους, μια χαρακτηριστική εμπειρία που είχε πριν από 4 περίπου, χρόνια. «Έτρεχα στη Λουμπλιάνα και είχα τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Τότε, επισκέφθηκα στην Αθήνα, κορυφαίους γιατρούς οι οποίοι μου απέκλεισαν το τρέξιμο, λέγοντάς μου να το ξεχάσω!
Ήρθα στην Καλαμάτα και χάρη στη ΔΙΑΠΛΑΣΗ, κατάφερα να τρέξω μαραθώνιο, αφήνοντας έκπληκτους όλους τους νεότερους αθλητές που με ήξεραν! Αν συνεχίσει το Κέντρο και είμαι καλά, θα μπορώ να τρέχω μέχρι τα 100 και παραπάνω», δήλωσε, φανερά αισιόδοξος, ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο, που τρέχει χωρίς στομάχι! «Δεν το πιστεύει κανείς! Γι’ αυτό και με έχουν καλέσει στην Αμερική, να διαπιστώσουν αν έχει γίνει πράγματι η αφαίρεση, γιατί δεν πιστεύουν όχι μόνο πως τρέχω, αλλά ότι ζω!», σημείωσε ο Παναγιώτης Δούσης, που χάρισε ένα από τα βαλκανικά μετάλλια που κέρδισε, στο Κέντρο.

 ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΚΑΙ Η  ΣΥΝΔΡΟΜΗ  ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Είναι μεγάλη τιμή και για τη ΔΙΑΠΛΑΣΗ, για τους γιατρούς της και για ‘μένα προσωπικά να έχουμε μαζί μας και να στηρίζουμε, ένα παγκόσμιο φαινόμενο μαραθωνοδρόμου, τον κ. Δούση, ο οποίος είναι το καμάρι όχι μόνο της Καλαμάτας και της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της χώρας, Βασίλης Τζωρτζάκης. «Αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός στον κόσμο, ο οποίος τρέχει μαραθώνιο. Όλα τα προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία 8 χρόνια, ερχόταν στη ΔΙΑΠΛΑΣΗ και τα αντιμετωπίζαμε. Είναι τιμή για ‘μας να παρακολουθούμε τις προπονήσεις του και να προχωράμε στην αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων του», τόνισε ο κ. Τζωρτζάκης, που εξήγησε το μέγεθος του επιτεύγματος, χρησιμοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία του στην ιατρική. «Επειδή τα τελευταία 30 χρόνια, ασχολούμαι σαν ορθοπεδικός με αθλητικές κακώσεις, θέλω να σας πω πως το DNA του Παναγιώτη Δούση, έχει περάσει στον εγγονό του, τον Λευτέρη, ο οποίος είναι 4 ετών και αυτήν τη στιγμή, τρέχει 4 χιλ.! Αυτό, ιατρικά, σημαίνει ότι στα 16 – 17, θα ξεκινήσει να παίρνει μετάλλια. Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ, από την πρώτη μέρα, που ήρθε ο κ. Δούσης στην κλινική μας, χρησιμοποιεί τα τελειότερα μηχανήματα, ώστε να του κάνουμε πολύ γρήγορη αποκατάσταση και πιστεύω πως στα επόμενα 10 χρόνια, ο κ. Δούσης, θα συνεχίσει και θα καταφέρει να περάσει τα 1.000 μετάλλια», δήλωσε ο κ. Τζωρτζάκης, με τη διευθύντρια του Κέντρου και υπεύθυνη για την αποκατάσταση του Παναγιώτη Δούση, γιατρό, Αλεξάνδρα Καραβασίλη να τον χαρακτηρίζει ως τον δικό μας, σούπερ μαν! «Είναι ένας σύγχρονος υπερήρωας, ο δικός μας super man, είναι ένας άνθρωπος ευγενής, γεμάτος πίστη, δύναμη και θέληση», ανέφερε και συνέχισε. «Ένα σοβαρότατο θέμα υγείας, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει, δεν τον κατέβαλε καθόλου σωματικά και ψυχικά και αυτό, έχει εντυπωσιάσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Οι τραυματισμοί που παρουσιάζει ο κ. Δούσης κατά τη διάρκεια των προπονήσεών του ή στους αγώνες, είναι πάνω – κάτω οι τραυματισμοί ενός αθλητή 20, 30 ή 40 ετών», επεσήμανε η κα Καραβασίλη, τονίζοντας πως ο ηλικιωμένος μαραθωνοδρόμος με τη νεανική ψυχή και την ανυπέρβλητη πίστη, ανταποκρίνεται άμεσα στα προγράμματα αποκατάστασης και έχει άμεσους ρυθμούς ανάρρωσης!

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ

Το Κέντρο, διαθέτει τον πιο σύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό Αποκατάστασης και στεγάζεται στις πιο σύγχρονες και λειτουργικά σχεδιασμένες υποδομές. Ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και διεθνή πρωτόκολλα, ενώ βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του αλλά για πάντα. Λειτουργεί το Πρότυπο Διασφάλισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και μπορεί να αντιμετωπίσει παθήσεις και κακώσεις του μυοσκελετικού, νευρολογικές παθήσεις και κακώσεις νευρικού συστήματος, πολυσυστηματικές παθήσεις, συγγενείς, παθήσεις καρδιαγγειακού συστήματος και σχετιζόμενες με την ηλικία, καθώς και του αναπνευστικού συστήματος, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονες μεθόδους και μηχανήματα.

Comments are closed.