ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σημαντικό έργο της «Γαία» με τους εθελοντές που σώζουν ζωές!

0

4 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΣΩΘΗΣΑΝ ΣΕ ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑΫΓΕΤΟ

ΚΑΤΙ περισσότερο από σημαντική, είναι η προσφορά των εθελοντών σε κάθε επίπεδο στη Μεσσηνία, με εκείνη που ξεχωρίζει, να είναι αναμφισβήτητα, η δράση της ΓΑΙΑ στη Μάνη. Ο Σύλλογος, που συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, δραστηριοποιείται σε θέματα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικά στην πυρόσβεση, έχοντας ήδη συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα αυτόν, καθώς και στην παροχή Πρώτων  Βοηθειών, απεγκλωβισμό από οχήματα, σεισμικές καταστροφές, θαλάσσια ατυχήματα, έρευνα και διάσωση.

Σε αυτό το τελευταίο άλλωστε, συνέδραμε ιδιαίτερα το ρόλο των Αρχών, τις τελευταίες ημέρες, παρεμβαίνοντας σε δύο διαφορετικά περιστατικά, τα οποία είχαν αίσιο τέλος, χάρη στην προσφορά των εθελοντών του. Αρχικά, δυο μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όταν βοήθησε το έργο της Αστυνομία της Καρδαμύλης και της Πυροσβεστικής της Αρεόπολης, για τον εντοπισμό ηλικιωμένης, η οποία ήταν εξαφανισμένη για δύο ημέρες, από το σπίτι της, στη Λαγκάδα και τελευταία, με την περιπέτεια, τριών Γάλλων τουριστών, οι δύο από τους οποίος εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στον Ταΰγετο.

elikoptero-diasosh-3Συγκεκριμένα, ήταν την Κυριακή, το απόγευμα, όταν σήμανε συναγερμός ύστερα από τηλεφώνημα των τουριστών, στον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, από τους τρεις Γάλλους που είχαν χαθεί στο φαράγγι του Ριντόμου. «Επικοινωνήσαμε με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρεις ορειβάτες στο Ρίντομο που κάλεσαν το 112 επειδή είχαν εγκλωβιστεί», είπε ο διοικητής της ΓΑΙΑ Μάνης Κώστας Ξυδέας, τονίζοντας πως έσπευσαν 7 εθελοντές με 2 οχήματα 4×4. «Συναντήσαμε 3 πυροσβέστες της Καλαμάτας και είχαμε τις συντεταγμένες που είχαν στείλει οι ίδιοι, αφού ο ένας, είχε εγκλωβιστεί.
Ανησυχούσαμε για την υγεία τους, αν θα τα κατάφερναν το βράδυ, καθώς κρύωναν πολύ και βάλαμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε, έτσι, τους υποδείξαμε το σημείο και όταν ήρθε το ελικόπτερο της Αεροπορίας, που κατέβασε διασώστη με συρματόσκοινο και πήρε έναν έναν και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας», δήλωσε ο κ. Ξυδέας, με την υπόθεση αυτή να λήγει επίσης αίσια, καθώς προχθές, με το πρώτο φως της ημέρας τη ελικόπτερο Super Puma πέταξε στην περιοχή, διέσωσε τους 2 από τους 3 Γάλλους, με τον τρίτο, να επιστρέψει με τα πόδια σε ασφαλές σημείο με τη συνοδεία των ομάδων διάσωσης και να αναχωρεί από εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλειοψηφία των εθελοντών είναι σπηλαιολόγοι και εξειδικεύονται στην σπηλαιοδιάσωση αλλά και τη  διάσωση σε φαράγγια.

 

Comments are closed.