ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Χαμός» στον ΟΑΕΔ από τσιγγάνους που σπεύδουν για να πάρουν επιδόματα – Τι θα δουν σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές Μεσσηνίας

0

oaed-2

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον, αναμένεται αύριο το πρωί στην Καλαμάτα, η επίσκεψη στον ΟΑΕΔ, βουλευτών του νομού, οι οποίοι θα… βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση γύρω από την ανεργία. Η επίσκεψη αυτή, δε γίνεται τυχαία, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας, στους Δήμους του νομού, καθώς οι βουλευτές, προφανώς και θέλουν να έχουν εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στην ευρύτερη περιοχή. Το ενδιαφέρον του κόσμου, ήταν πολύ μεγάλο, αφού η ανεργία παραμένει μεγάλη πληγή, τη στιγμή που το 48% του πληθυσμού, σύμφωνα με νέα, επίσημα στοιχεία, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι τα 382 ευρώ το μήνα.

Αυτό που πρέπει επίσης να δουν οι βουλευτές, είναι και οι κατάλογοι εκείνων που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), καθώς όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ο ΟΑΕΔ και στην Καλαμάτα, κατακλύζεται κυρίως, από αθίγγανους, οι οποίοι σπεύδουν να βγάλουν κάρτα ανεργίας προκειμένου να μπορούν να τυγχάνουν και αυτού του επιδόματος, τη στιγμή που μένουν… απ’ έξω, πολλοί πολίτες όλων των… φυλών και των λαών, οι οποίοι έχουν τεράστια ανάγκη!

 ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Για του λόγου το αληθές ωστόσο, ας δούμε τι ακριβώς αναφέρουν τα νέα στατιστικά στοιχεία, για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας. Πρόκειται για 5,1 εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι έχουν μηνιαίο εισόδημα, που δεν ξεπερνά τα 382 ευρώ, ενώ ενάμιση εκατομμύριο εξ αυτών, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ το μήνα! Εάν ισχύσει δε, η προνομοθετημένη μείωση και η μέση σύνταξη φτάσει στα 450 ευρώ, το πρόβλημα θα… εκτιναχθεί, ενώ αν συνυπολογιστεί και η μείωση του αφορολογήτου, το ετήσιο εισόδημα των συνταξιούχων θα μειωθεί κατά περίπου τρία μηνιάτικα.
Στο μεταξύ, αν και κυβέρνηση επιθυμεί να προβεί σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ, ένας στους τρεις μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα τώρα, αμείβεται με μικρότερο ποσό, ενώ το 30% απασχολείται με μερική απασχόληση, με το μέσο ημερομίσθιό τους να είναι κάτω από το μισό των αντίστοιχων ημερήσιων αποδοχών που λαμβάνουν όσοι έχουν πλήρες ωράριο.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.