ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η έξοδος από τα μνημόνια και η εξέλιξη του χρέους!

0

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ… ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ!

ΤΕΛΙΚΑ έχετε αναλογιστεί τι χώρα και τι λαός είμαστε; Οι μισοί και πάνω… πανηγύριζαν το 2010 όταν μπήκαμε στα μνημόνια, ενώ οι άλλοι μισοί (τρόπος του λέγειν)… πανηγύρισαν όταν βγήκαμε από τα προγράμματα!!!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Δηλαδή, όπως και να το δει κανείς το να πανηγυρίζεις όταν μπαίνεις στη μέγγενη και το ίδιο όταν βγαίνεις με θανάσιμα τραύματα, αποτελεί φαινόμενο!

Αν μάλιστα δούμε την ιδεολογική σύνθεση του 2010 και του 2018 θα αντιληφθούμε ότι τα μνημόνια άλωσαν συνειδήσεις και άλλαξαν τα πολιτικά δεδομένα της χώρας, παρ’ ότι το πολιτικό προσωπικό του συνταγματικού τόξου παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στη νοοτροπία αλλά και τους στόχους!

Ολοι μιλάνε για επιστροφή στην ανάπτυξη, αλλά κανένας δεν απαντά πειστικά πως θα συμβεί αυτό, όταν ακόμη και για τους δείκτες που πανηγυρίζουμε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

ΟΙ ΨΥΧΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Τίθεται, λοιπόν, ένα κρίσιμο ερώτημα, στην όντως «ευτυχή» στιγμή της εξόδου: Με πόσο χρέος μπήκαμε στα μνημόνια και με πόσο βγήκαμε; Ιδού λοιπόν οι ψυχροί αριθμοί:

  • Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, ο Γεώργιος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο, την υπαγωγή μας στη διεθνή χρηματοδότηση θεσμών ή απλά «μνημόνια”.
  • Την Τρίτη 21 Αυγούστου 201, οκτώ χρόνια, τρεις μήνες και 29 ημέρες μετά, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε από την Ιθάκη, το τέλος των «μνημονίων”, αν και δεν έπεισε πολλούς…

Σύμφωνα με τα επίσημα δελτία χρέους, που ίσχυαν στις ημερομηνίες αυτές, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, το χρέος ήταν:

  • Στις 23-4-2010 ήταν 310.384.000,06 ευρώ και με αυτό μπήκαμε στη μέγγενη…
  • Στις 21-8-2018 έφθασε στα 345.379.000,43 ευρώ. και με αυτό το βάρος μας… απελευθέρωσαν!!!

– Δεδομένου ότι το ΑΕΠ το 2010 ήταν 226 δισ. και το χρέος 310 δισ. ευρώ, το χρέος προς ΑΕΠ ήταν 137%!

– Ενώ το 2018, το ΑΕΠ θα είναι περίπου 190 δισ. ευρώ και το χρέος προς ΑΕΠ, ανέβηκε στο 181% !!!

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι με το PSΙ αφαιρέθηκε χρέος σε απόλυτους αριθμούς περίπου 110 δισ. ευρώ, μιλάμε για ολική καταστροφή που είναι  δύσκολο να ξεπεράσει η Ελλάδα στο ορατό μέλλον! Πώς να καλύψεις αυτά τα χρέη με ανάπτυξη 1 ή 1,5% που προβλέπουν διεθνείς οργανισμοί και των δανειστών περιλαμβανομένων;

«ΦΑΙΟ ΝΤΑΜΑΡΙ» ΧΡΕΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Εδώ δεν δυστυχούν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και οι αριθμοί είναι ανελέητοι και ανεξέλεγκτοι! Για λα αυτά, δυστυχώς, κανένας δεν μιλά πειστικά, απλά τα κόμματα διαγκωνίζονται για την εξουσία, η οποία, παρά την κρίση, εξασφαλίζει προνόμια στις πλάτες των Ελλήνων, που, πλέον, έχουν, εκτός από τις περιουσίες τους, υποθηκεύσει τις ζωές τους! Γι’ αυτό και η μετανάστευση του ανθού της Ελλάδας συνεχίζεται και η χώρα μετατρέπεται σε… φαιό νταμάρι που «ασκούνται» πειραματιζόμενοι ξένοι τεχνοκράτες και σε απέραντο γηροκομείο με συνταξιούχους της πείνας, της φτώχειας και της δυστυχίας! Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την κρύψει  καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα. Ας κοιτάξουν κατάματα τους Ελληνες, λέγοντας έστω και τώρα όλη την αλήθεια! Με ψέματα και επικοινωνιακά τρικ δεν μπορεί κανείς να συνεχίσει για πολύ γιατί θα τον διαψεύδει η πραγματικότητα που μετατρέπει τη ζωή σε κόλαση και την κοινωνία σε κολαστήριο!

Comments are closed.