ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκάρει η μάστιγα των τροχαίων στην Καλαμάτα που παίρνει διαστάσεις κακόγουστου αστείου!

0

ΦΟΡΤΗΓΟ ΝΤΕΡΑΠΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΙΧ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ…

troxaio-forthgo-2

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ… κακόγουστης φάρσας, λαμβάνει η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει σπάσει στην κυριολεξία, όλα τα… κοντέρ, κι όμως κανείς δεν αντιδρά, λες και τα σύκα… είναι περισσότερο σημαντικά! Χθες, πολύ κοντά στο σημείο όπου έγινε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο το πολύ σοβαρό τροχαίο με τον νεαρό γυμναστή, η μηχανή του οποίου «καρφώθηκε» σε τρακτέρ στο δρόμο της Μεσσήνης, στο ύψος της ΣΥΚΙΚΗΣ, έγινε ένα ακόμη πολύ σοβαρό τροχαίο, ευτυχώς, χωρίς θύματα ή βαρείς τραυματισμούς!
Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός φορτηγού, το οποίο μετέφερε ένα βαρύ μηχάνημα, έχασε τον έλεγχό του κι έτσι αυτό εξετράπη, καταλήγοντας σε χαντάκι, παρασύροντας όμως και ένα ΙΧ. Ευτυχώς, από τα συντρίμμια, τόσο ο οδηγός το αυτοκινήτου που παρασύρθηκε, όσο και ο οδηγός του φορτηγού και ο συνεπιβάτης του, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, με το ατύχημα αυτό όμως, να ξεχειλίζει το ποτήρι της… υπομονής όλων μας! Μέσα σε λίγες ημέρες, τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα, είναι τόσο πολλά που έχει χαθεί το μέτρημα… Ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την οικονομία της χώρας που περιθάλπει τους τραυματίες, αλλά και περιουσίες, μεταξύ των οποίων και δημόσιες, όπως το ατύχημα στην Αρτέμιδος προχθές, που ο Δήμος αναγκάστηκε χθες να βγάλει συνεργείο για να απομακρύνει την κολώνα φωτισμού!
Οι φορείς στην ουσία, δεν υπάρχουν πουθενά!
Κυρίως ο… νομοθέτης, καθώς το ιδανικό, θα ήταν οι ποινές να είναι πολύ αυστηρές! Οδηγείς φορτηγό και τρέχεις; Είσαι υπερήλικας, μπαίνεις στο αυτοκίνητο και… όποιον πάρει ο χάρος; Οδηγείς χωρίς κράνος και εξοπλισμό; Χωρίς ζώνη; Μιλάς στο κινητό; Τρέχεις; Παραβιάζεις stop και φανάρια; Προσπερνάς σε διπλή γραμμή; Βάζεις τα ανήλικα παιδιά σου στο μηχανάκι ή στο μπροστινό κάθισμα; Δεν τα έχεις σε ειδικό κάθισμα; Υπάρχει λύση! Θα μπορούσαν να σου πάρουν το δίπλωμα καθώς και το όχημα, να το πουλήσουν και να διαθέσουν τα χρήματα σε άλλους σκοπούς, για την κάλυψη άλλων αναγκών, να πάρουν νερό για τα παιδιά που πεθαίνουν στην Αφρική έστω, βρε αδερφέ… Αλλά, πάντα ξεχνάω, στην Ελλάδα ζούμε…

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.