ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπιτικό Cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα

Υλικά

*Για τη βάση
Ενάμιση πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας πραλίνα (Nutella ή Μερέντα)

*Για την κρέμα
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κούπες πραλίνα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

*Για την επικάλυψη σοκολάτας
125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση
*Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου) χτυπάμε και στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνα και χτυπάμε ξανά το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

*Δύο ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε την τελική επικάλυψη :
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα . Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία.
Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.

Καλή σας απόλαυση!!!

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και στο http://czervas.gr/glyka-cheece-cake/
Περισσότερες συνταγές στο czervas.gr ή στην σελίδα ” Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων ”

Comments are closed.