ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βεντέτα» ενόψει εκλογών από τον νεοδημοκράτη δήμαρχο για τα αθλητικά έργα και την καθαριότητα!

0

Από τη συνάντηση του δημάρχου Παν. Νίκα με τον υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη, παρουσία των βουλευτών Γ. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέα

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ… ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΛΑΓΗ… πλεύσης, στρίβοντας ξεκάθαρα προς τα δεξιά, έκανε στο πλαίσιο του… ταξιδιού του προς τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο δήμαρχος Καλαμάτας! Ο κ. Νίκας, ο οποίος στη διάρκεια αυτής της τρίτης θητείας του, προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες στη σχέση του με τα κυβερνητικά στελέχη, υπενθυμίζοντας συχνά – πυκνά, πως είναι δήμαρχος όλων των Καλαματιανών, αποτινάσσοντας έτσι, τον «γαλάζιο» κομματικό… ζυγό, άλλαξε ρότα στο δρόμο προς τις κάλπες, κάνοντας στροφή αρκετών μοιρών!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Χθες μάλιστα, έβαλε εμμέσως, ακόμη και κατά του Καλαματιανού υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας, μιλώντας στον διευθυντή ενημέρωσης της τηλεόρασης Best, Θέμη Κανελλόπουλο, είπε πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, βρίσκεται σε εξέλιξη. «Από πέρυσι είναι η ιστορία με τον ΑΣΕΠ…», σχολίασε την επομένη (χθες), καλώντας τους δημοσιογράφους στο γραφείο του, ο δήμαρχος, που στάθηκε στο γεγονός πως λόγω της καθυστέρησης αυτής, ο Δήμος δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του, τα 44 άτομα που δικαιούται, έχοντας προσλάβει λιγότερο από το 1/3! «Δεν προχωράει αυτό το θέμα και ενδεχομένως, να υπάρξει πρόβλημα στην πόλη και τα διαμερίσματα», συνέχισε ο Παν. Νίκας, καταθέτοντας τον προβληματισμό του, ενώ στην ίδια, αντιπολιτευτική στην κυβέρνηση, κατεύθυνση, ξεσπάθωσε εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας, Π. Κωνσταντινέα, αλλά και της Γ. Κοζομπόλη.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΗ «ΚΟΝΤΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο δήμαρχος, είχε ραντεβού στην Αθήνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για δύο έργα που θα γίνουν στο στάδιο της Καλαμάτας. Εκεί, φέρεται να υπέστην το πρώτο… σοκ, όταν είδε μέσα στο γραφείο του υπουργού, τους δύο βουλευτές Μεσσηνίας! Ως εκεί όμως, όλα θα μπορούσε να είναι… καλά! Λίγες ώρες μετά, με # (hashtag) το… πολυφορεμένο «ήταν δίκαιο και έγινε…» ο κ. Κωνσταντινέας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την είδηση, όχι μόνο πιστώνοντας στην κυβέρνηση, την εξέλιξη αυτή, αλλά και κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή Νίκα για αδιαφορία, κάνοντας τον δήμαρχο να βγάλει… αφρούς και να καλεί σε συνέντευξη Τύπου για να αποκαταστήσει, όπως είπε, την αλήθεια!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ

«Παρόλο που τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια δε μας δίνουν τα απαραίτητα περιθώρια ελευθερίας να αναπτύξουμε ένα διευρυμένο σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, εμείς ΔΕΝ το βάζουμε κάτω και ΔΕΝ ξεχνάμε το κόσμο του αθλητισμού. Όπως είχαμε δεσμευτεί εξ αρχής, οι πολύπαθες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, για τις οποίες η δημοτική αρχή αδιαφορούσε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, θα λάβουν επιτέλους την φροντίδα που χρειάζονται. Όπως πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες και στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού μας, έτσι και σήμερα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδης επικύρωσε τις προγραμματικές συμβάσεις χρηματοδότησης που αφορούν τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας. #Ήταν_δίκαιο_και_έγινε», σημείωσε ο βουλευτής, με το δήμαρχο να αντιδρά άμεσα!

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

«Έχω το θάρρος α λέγω ευχαριστώ εκ μέρους της πόλης, όταν υπάρχει βοήθεια και χρηματοδότηση και το κάνω πάντοτε, όμως δεν καταλαβαίνω, όσα διάβασα και άκουσα σχετικά με την επίσκεψή μου αυτή, στην Αθήνα. Θα αποκαταστήσω την αλήθεια. Πήγα και υπέγραψα μια προγραμματική, η οποία αφορά στην ανακατασκευή των WC του εθνικού Δημοτικού Σταδίου, Ο προϋπολογισμός είναι 74.000 ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα πάρουμε 50% έκπτωση, άρα μιλάμε για ένα έργο της τάξεως των 35 περίπου, χιλιάδες ευρώ. Περί αυτού ομιλούμε», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε. «Αυτό υπέγραψα προχθές και ναι, για έναν ιδιώτη, για ’μας, μπορεί να είναι πολλά χρήματα, αλλά για το δημόσιο, δεν είναι και κάποιο σοβαρό ποσό και αυτό, είναι το πρώτο ποσό που λαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας, εδώ και πολλά χρόνια, όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές», είπε ο κ. Νίκας, ο οποίος επεσήμανε πως αυτό ήταν όλο και πως ο υπουργός, απλώς δεσμεύτηκε σε ένα μήνα, να συναντηθούν ξανά και να υπογραφεί μια ακόμη προγραμματική, για την ανακατασκευή του ταρτάν του σταδίου, περίπου 240.000 ευρώ, που και αυτό, θα πάρει έκπτωση. Ο Παναγιώτης Νίκας, συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, ευχαρίστησε μεν για τα χρήματα αυτά, αλλά υπενθύμισε πως στην πόλη των 100 περίπου χιλιάδων κατοίκων, με τα 105 σχολεία και τις 25.000 αθλούμενους, οι υποδομές, που είναι ίδιες από τη δεκαετία του ’70 είναι άθλιες. «Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα, που να έχει αυτό το επίπεδο υποδομών», είπε με νόημα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση, δίνει «καμιά τριανταπενταριά χιλιάδες ευρώ μετά την έκπτωση και 150 με 200.000 ευρώ για το ταρτάν».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Νίκας, βάζοντας σε τάξη τα πράγματα, μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα του αθλητισμού. «Τι κάνουμε; Ας είναι καλά ο Δήμος, οι δημότες, οι αθλητικοί παράγοντες και οι γονείς. Αυτοί στηρίζουν τον αθλητισμό της πόλης. Ο Δήμος Καλαμάτας τους τελευταίους μήνες, έχει διαθέσει περίπου 2 εκατ. ευρώ και νομίζω πως αξίζει μια σύγκριση, ανάμεσα στο κεντρικό κράτος και τον Δήμο. 400 χιλ. ευρώ περίπου η Τέντα και τα γήπεδα στα Σφαγεία, στα Παλιάμπελα, στο γήπεδο των Λεΐκων, στο Ασπρόχωμα, σ τη Θούρια, όλα ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες. Οι παράγοντες των ομάδων και οι γονείς. Αυτοί στηρίζουμε τον αθλητισμό στην πόλη της Καλαμάτας, επομένως, ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε δηλώσεις του τύπου ότι ξεκινάει μια άλλη εποχή», δήλωσε με παράπονο ο δήμαρχος, ο οποίος «χτύπησε» ακόμη πιο πολύ, με την ανακοίνωση για την υλοποίηση προπονητηρίου, απαντώντας έτσι στον κ. Κωνσταντινέα και βάλλοντας –πρώτη φορά τόσο έντονα- κατά της κυβέρνησης.

ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ… ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Άλλωστε, μετά την αποκατάσταση των σχέσεών του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο δήμαρχος, επιζητά ακόμη πιο πολύ την κάθοδο στην Περιφέρεια, η διεκδίκηση της οποίας θα είναι πολύ πιο εύκολη, αν έχει τη στήριξη της ΝΔ. Η πρόθεση του δημάρχου Καλαμάτας, να εγκαταλείψει το Δήμο, ύστερα από όσα έχουν γίνει με την απλή αναλογική, φαίνεται πως σφραγίζεται με την προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ εκδήλωση στο άλσος του Περιστερίου (Το πρόγραμμα της βραδιάς στη foninews.gr). Εκεί είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη έκθεση, με την Καλαμάτα στο επίκεντρο και τον δήμαρχο, να παραδέχεται πως έχουν προσκληθεί όλοι οι –πολλοί ομολογουμένως- Μεσσήνιοι που ζουν στην περιοχή. Να θυμίσουμε προφανώς, πως οι άνθρωποι αυτοί, μαζί πολλούς επίσης, Περιστεριώτες από την Πελοπόννησο, κατεβαίνουν στις περιφέρειές τους να ψηφίσουν, όπως θα συμβεί και τον Μάιο…

Comments are closed.