ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την απάντηση της ΝΟΔΕ και άλλα θέματα

0

ΟΤΙ Η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας θα απαντούσε στο δημοσίευμα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σίγουρο, ωστόσο η απάντηση που δόθηκε και στα περί «ημίτρελου λαοπλάνου ηγέτη» και άλλες ηχηρές «μπούρδες» που αναφέρθηκε, απλώς επιβεβαίωσαν το χαμηλότατο επίπεδο πολιτικού διαλόγου που υπάρχει στη Μεσσηνία ανάμεσα σε αυτούς που φιλοδοξούν να εκπροσωπούν κόμματα εξουσίας.

Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ωστόσο ατάκα στην απάντηση της ΝΟΔΕ είναι αυτή που τονίζει πως «Η βάση της ΝΔ εδώ και 44 χρόνια είναι η ίδια η κοινωνία».

ΩΡΑΙΑ ατάκα ομολογουμένως και άξια σχολιασμού.

ΤΟ ΠΟΣΟ βασίζεται στην κοινωνία η ΝΔ το έχει δείξει στη διαδρομή της βολεύοντας ετέρους και ημετέρους και αγνοώντας κυριολεκτικά τη βάση της, που μόνο προεκλογικά κάθε φορά επικαλείται.

ΚΙ ΑΝ αυτό το κάνει η ΝΔ με τόση μεγάλη σε διάρκεια πορεία στην πολιτική, γιατί να μην το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς ακόμα «μπουσουλάει» ως κόμμα εξουσίας;

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ το κακό ξεκινάει από το δεδομένο πως όλα τα κόμματα επικαλούνται την κοινωνία στην οποία υποτίθεται ότι  λογοδοτούν ενώ απλούστατα προσπαθούν να την ποδηγετήσουν για λογαριασμό τους.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ το θέμα αυτό και προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων.

ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΩ οπαδός κανενός κόμματος και καμίας γραμμής απ’ όπου κι αν προέρχεται και ρετσετες ετικέτες δεν δέχομαι.

***

ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ  μόνος και ανεξάρτητος στις περιφερειακές εκλογές ο Τατούλης, ίσως τελικά να είναι αδιάφορο και να αποτελεί μόνο δικό του πρόβλημα.

ΟΤΙ δεν ευθύνεται πάντως για την πτώση Καραμανλή το 2009, όπως του καταλόγισε ο Γεωργιάδης είναι βέβαιο, παρά τον πόλεμο που είχε κάνει στον πρώην πρωθυπουργό όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ως βουλευτής της ΝΔ με αιχμηρά σχόλια και άρθρα σε ποικιλία αναρτήσεων.

ΕΝΤΑΞΕΙ, είπαμε, αλλά όχι και να του φορτώσουμε περισσότερα απ’ όσα έκανε γιατί καταντάει γελοιότητα πλέον.

ΑΝ ΑΥΤΗ τη φορά πάντως κατέβει εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης ανεξάρτητος ο Τατούλης, θα δούμε και πως θα καταγραφεί η δυναμική του.

ΕΤΣΙ που τα έχει καταφέρει και με την αλαζονεία που τον διακρίνει θα βρει πολλά εμπόδια μπροστά του.

***

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ αφού δεν πουλάει πια ως Πινόκιο αποφάσισε να γίνει Χάρι Πότερ!, αποφάνθηκε στο ομώνυμο άρθρο του ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αποφασίζοντας να βγει από την ντουλάπα των ξεχασμένων.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο όπου συνυπάρχουν ο Πινόκιο με τον Χάρι Πότερ, αλλά τελικά δεν είναι γιατί τα όσα αναμασά ο κ. Σαμπαζιώτης τα έχουν ήδη «μασήσει» αμέτρητοι «άλλοι πριν απ’ αυτόν και από το κόμμα της ΝΔ, στο οποίο και ο ίδιος ανήκει.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι της ΝΔ δεν πείθουν με τα όσα λένε, γιατί ακόμα δεν έχει κάνει την αυτοκριτική τους για τα δικά τους τερατώδη λάθη, ως κυβερνώντες και με το ίδιο θράσος θέλουν πάλι να κυβερνήσουν για να τα επαναλάβουν.

ΑΥΤΟ δεν σημαίνει βέβαια πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τα έκανε όλα σωστά, αλίμονο αν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο.

ΑΛΛΑ να ασκούν κριτική όσοι κυβέρνησαν και τα θαλάσσωσαν πάει πολύ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ως πολίτες και όχι ως εκπρόσωποι  κομμάτων έχουν δικαίωμα να πουν ό,τι θέλουν όχι όμως και οι εμπλεκόμενοι στους μηχανισμούς της εξουσίας πολιτικοί, που μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι.

***

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ η κατάσταση στη Μαραθόλακκα από τα σκουπίδια, επισήμανε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

ΑΠΟ πλευράς Δημοτικής Αρχής ωστόσο απάντηση δεν υπήρξε ενδεχομένως και να θεωρούν πως όλα βαίνουν καλώς.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ακόμα πως οι παρεμβάσεις του κ. Μάκαρη για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι  αρκετές τον τελευταίο καιρό και δικαιολογημένα προκύπτει η απορία γιατί δεν απαντά ο Δήμος.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.