ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιταχύνονται οι εργασίες αποκατάστασης του μώλου στο Λιμάνι Κυπαρισσίας!

0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ημέρα η χθεσινή καθώς τις εργασίες που εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς στο Λιμάνι Κυπαρισσίας επισκέφθηκε τόσο ο περιφερειάρχης, με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τους συμβούλους Αγ. Χρονά και Γ. Μπακούρο, εκπροσώπους της περιφέρειας, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ζαχ. Κανελλόπουλο, όπου έκανε δηλώσεις για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των θεσμών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Μποζίκας

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ…

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου νωρίτερα δήλωσε ότι “είναι πλέον ορατό ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταστήσει την Τριφυλία από το 2010 ως πρωταγωνίστρια για την ανάπτυξή της, είμαστε σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αρχή, συνεργαζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η Τριφυλία αποτελεί μια περιοχή που έχει πολλές κρυμμένες δυνάμεις διατηρώντας την δυνατότητα να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και υποδομές όπως το οδικό δίκτυο και το λιμάνι”. Πρόσθεσε ότι “θεωρώ ότι έρχονται καλύτερες ημέρες με τον περιφερειάρχη να εκφράζει την πίστη ότι η Τριφυλία έχει μια μεγάλη δυναμική όχι μόνο για την Μεσσηνία αλλά και της Πελοποννήσου, ελπίζοντας ότι οι εξαγγελίες που γίνονται από τον κ. Τατούλη θα πείσουν και τον πιο δύσπιστο”. Επισήμανε ότι “αποτελεί παράδειγμα το έργο του λιμανιού καθώς το ζήσαμε από κοντά για τα ογκώδη προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν όπως και για το αλιευτικό του Μαράθου το οποίο δεν ήταν εύκολο να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης παρότι κάποιοι κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα κι επομένως χωρίς να δειλιάσουμε υποβάλαμε την πρόταση στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή προς όφελος των πολιτών”.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ

“Η πρόοδος των εργασιών στο λιμάνι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης για το λιμάνι της πόλης λέγοντας ότι “πλέον σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συζητώντας με τον δήμαρχο  και τον πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου να δούμε τις εργασίες που απαιτούνται επιπλέον, καθώς δεν περιλήφθησαν στην αρχική μελέτη ώστε αυτό το έργο -στολίδι της περιοχής να ολοκληρωθεί με άψογο τρόπο ώστε να αποκτήσει λειτουργικότητα και ασφάλεια”. Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να γίνουν εργασίες θωράκισης του παλιού βραχίονα του λιμανιού που έχει υποστεί ζημιές, με την ενίσχυση του υφιστάμενου έργου αλλά κυρίως στοχεύει με την μελετητική ομάδα να εξεταστεί η επέκταση του λιμενοβραχίονα ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του λιμανιού κατά 70 μέτρα με κόστος 6 εκατ. ευρώ αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη πρώιμη μελέτη για εκβάθυνση του λιμανιού ώστε να γίνει προσιτός ο χώρος του λιμανιού και ταυτόχρονα μελετάται η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας που αν ολοκληρωθεί θα εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του τουριστικού προϊόντος, όπως τόνισε ο κ. Τατούλης χαρακτηριστικά.

Σημαντικές, ωστόσο ανέξοδες και προεκλογικού τύπου οι εξαγγελίες για νέα έργα στο λιμάνι, αφού αν κρίνουμε από τα προηγούμενα χρειάστηκε μια χαμένη 10ετία για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκαλέσει προηγούμενα κακότεχνα έργα!

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχ. Κανελλόπουλος εξήγησε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό αναφέροντας ότι “πράγματι μας εκπλήσσει θετικά ο χρόνος υλοποίησης του έργου, με την πρώτη φάση αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου αλλά και την συμπληρωματική μελέτη που όπως είπε ο περιφερειάρχης να αποκατασταθεί ο προσήμενος μόλος και έπεται η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης που μαζί με την επιμήκυνση στα 70 μέτρα και πάγια θέση μας είναι να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε το λιμάνι να καταστεί σύγχρονο που θα καλύτπει τις ανάγκες της Δυτικής Μεσσηνίας και μελλοντικά να συνδέσει την περιοχή με τα Ιόνια νησιά”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο πλωτός γερανός ήδη τοποθετεί τους κυβόλιθους 22 τόνων στην εξωτερική πλευρά του λιμένος ώστε να θωρακιστεί, ενώ προχωρούν οι εργασίες σκυροδέτησης του κατεστραμένου τμήματος που κατέρρευσε πριν λίγα χρόνια, λόγω κακοτεχνιών και άστοχων παρεμβάσεων προηγούμενης εργολαβίας για την οποία οι υπεύθυνοι… βγήκαν λάδι και πολλά εκατ. ευρώ έπεσαν στη θάλασσα!!! Γι’ αυτά βέβαια, κανένας δεν μιλάει από τους ιθύνοντες και να κάνουμε μια ευχή τα τωρινά έργα να είναι ποιοτικά και σωστά για να μην επαναληφθεί η ιστορία…

Comments are closed.